Spring naar de content

Zó gaat Wilders vanavond Roemer aanpakken

In het RTL-premiersdebat staat Geert Wilders zondag voor de taak om afgedwaalde PVV-kiezers terug te veroveren op Emile Roemer. Met deze drie quotes gaat hij dat doen. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Roelof Bouwman

1. “Zeg meneer Roemer, u zit hier nu wel de held van de gewone man uit te hangen, maar in werkelijkheid bent u vooral lief voor klaplopers en nietsnutten. U wilt bijvoorbeeld kraken weer legaliseren, dat staat zwart op wit in het SP-verkiezingsprogramma. Ook bent u de grote held van blowers, want u wilt de overheid de teelt van softdrugs laten reguleren. Staatswiet dus, goedgekeurd door coffeeshop Het Torentje. En weet u waar u dan weer tégen bent? Tegen mosquito’s, die piepkastjes die hangjongeren wegjagen. Wat is dat allemaal voor wereldvreemde humbug, meneer Roemer? Het lijkt wel of Ella Vogelaar uw verkiezingsprogramma heeft geschreven!”

2. “Zal ik u eens wat zeggen, meneer Roemer? U doet wel de hele tijd alsof u allerlei bezwaren tegen Europa hebt, maar in werkelijkheid bent u een van de grootste Europeanen van het Binnenhof. Mag ik weer even citeren uit uw verkiezingsprogramma? U wilt dat het mandaat van de Europese Centrale Bank wordt verruimd. Verruimd! Hoe haalt u het in uw hoofd! Verder – en nu wordt het pas echt waanzinnig – bent u er voorstander van dat er nog een paar nieuwe Balkanlanden lid mogen worden van de Europese Unie. Nee meneer Roemer, nu moet u niet met uw hoofd gaan schudden, want het staat er echt, in uw bloedeigen verkiezingsprogramma, op pagina zestig, vijf regels van onder. En dan wilt u ook nog eens dat de Europese landen meer gaan samenwerken in de Raad van Europa en in de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa. Weet u wat ik denk, meneer Roemer? De echte Emile, die woont niet in Boxmeer, die rijdt elke avond stiekem door naar Brussel!”

3. “Vertelt u eens, meneer Roemer, vindt u de criminaliteit in Nederland nog niet groot genoeg? Want ook op dit punt stelt u allemaal bezopen dingen voor in uw verkiezingsprogramma. U wilt bijvoorbeeld dat er meer gebruik wordt gemaakt van alternatieve straffen. Straattuig wilt u dus – nóg vaker dan nu al het geval is – plantsoenen laten schoffelen in plaats van dat ze de cel indraaien. Dat tuig lacht zich een kriek als ze uw programma lezen, meneer Roemer, mits u het eerst even laat vertalen in het Marokkaans en Turks. En o ja: dan wilt u ook nog eens de vingerafdruk in het paspoort afschaffen. What’s next, meneer Roemer? Zullen we het héle paspoort dan maar afschaffen? Is ook handiger voor al die Balkanbewoners die u zo graag bij de Europese Unie wil inlijven.”

Hoe zal Emile Roemer zich zondag verdedigen tegen de aanvallen van Geert Wilders?