Spring naar de content

Hallo mensen, ik wil graag in de Tweede Kamer

Nee, ze komen straks niet in het nieuwe parlement. Daarvoor staan ze te laag op de lijst. Maar u kunt wél op ze stemmen. En waarom zou u dat niet doen, want deze kandidaten hebben zó hun best gedaan op hun eigen campagnespotje!

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Mark Traa

Neem Henri Baldwin, die namens het Democratisch Keer Punt (DPK) van Hero Brinkman in de Kamer zal komen als de partij onverhoopt 29 zetels haalt. Henri is altijd in de bouw werkzaam geweest en is ervan overtuigd dat de hypotheekrenteaftrek moet blijven zoals ie is. Vraag ons niet waarom, maar we vermoeden zomaar dat we hier getuige zijn van zijn cameradebuut.

Dan willen we u kennis laten maken met Michel Vitaliti, nummer 76 op de lijst van de SOPN, beter bekend als de UFO-partij. Nummer 76? Jawel, zoveel zetels wil de partij graag behalen. En dan komt Michel Vitaliti dus in het parlement. Michel is aan het blowen gegaan omdat hij niet met de oude wereld kon omgaan. Enzo, weetjewel.

Veel hoger op de SOPN-lijst, namelijk op nummer 14, staat Bea van Kessel uit het Brabantse Uden. Op dit filmpje verstaan we amper wat ze zegt. Maar dat komt vooral omdat ze in een boom zit.

En kijk, dit is Tijmen Valkering uit Heiloo, nummer 33 op de lijst van Nederland Lokaal. Tijmen demonstreert hoe je een affiche van jezelf opplakt. Kijk maar.

Wie Mitra Rambaran zoekt op YouTube, ziet dat het wannabe-Kamerlid van het CDA (nummer 49 op de lijst) tientallen filmpjes van zichzelf heeft geplaatst – of heeft laten plaatsen. Nou ja, het is wel steeds hetzelfde filmpje, zo leert nadere studie. Het Haagse gemeenteraadslid, of een van haar fans, heeft dus eigenlijk ordinair zitten spammen. En het is niet eens een filmpje, maar een diashow van bijna vier minuten. Met foto’s van Mitra Rambaran. Leuk zeg.