Spring naar de content

Gestresste man valt op dikkere vrouw

De crisis brengt goed nieuws voor vrouwen met een maatje meer: gestresste mannen vallen  op dikkere vrouwen, blijkt uit onderzoek. Hoe groter de stress, des te groter het verlangen naar een mollige vrouw. Het onderzoek, genaamd The Impact of Psychological Stress on Men’s Judgements of Female Body Size werd uitgevoerd door onderzoekers aan universiteiten van Londen en Newcastle en gepubliceerd op PLoS ONE magazine.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Lisette Wouters

Voor het onderzoek werd een groep mannen in tweeën gedeeld; de ene groep kreeg een stresstest voorgeschoteld die hun cortisol levels deed stijgen, de controlegroep niet. De deelnemers moesten foto’s beoordelen van tien vrouwen van verschillend gewicht, van uitgemergeld tot zwaarlijvig. Het resultaat: extreem dunne en extreem dikke vrouwen werden door beide groepen gelijk beoordeeld, maar vrouwen met normaal gewicht en overgewicht werden door de gestresste mannen een stuk positiever beoordeeld dan door de controlegroep. Voor gestresste mannen is de ideale vrouw dus een stuk molliger.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Hoe dat komt? Evolutionair gezien is het niet onverstandig om voor de vollere vrouw te gaan. In het verleden kwam stress voort uit een tekort aan grondstoffen. Met een grotere en sterkere vrouw die meer kan hebben, is de kans groter om door een stressvolle periode te komen en een sterk nageslacht op de wereld te zetten. Het is ook niet voor niets zo dat in gebieden waar de honger groter is, het schoonheidsideaal andersom is. In Mauritanië (West-Afrika) is overgewicht bij vrouwen het meest aantrekkelijke wat er is. Het meest opwindend volgens de (overigens slanke) mannen van dit West-Afrikaans land? Dikke enkels.

Onderwerpen