Spring naar de content

Belgische burgemeester ontvangt Gérard Depardieu als Asterix

Gérard Depardieu houdt de gemoederen flink bezig, in heel Europa. De acteur wil niet meer in Frankrijk wonen vanwege de rijkeluisbelasting die president Hollande doorvoert, en dit weekend was hij in Sotsji om de Russische president Vladimir Poetin te ontmoeten en bovenal zijn Russische paspoort in ontvangst te nemen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Edwin van Sas

De 64-jarige Depardieu, die naast zijn rol als Obelix vooral bekend is van een plasincident in een Air France vliegtuig en als persoonlijke vriend van Fidel Castro, gaat echter niet in Rusland maar België wonen. In het Waalse grensdorpje Néchin om precies te zijn, een deelgemeente van Estaimpuis (Steenput). En hoe kun je zo’n kleurrijke persoonlijkheid nou het best verwelkomen, moet burgemeester Daniel Senesael van Estaimpuis hebben gedacht.

Verkleed als Asterix (of: burgemeester Senesaelix) heet de burgervader Depardieu welkom. Hij focust liever niet op het discutabele imago van de acteur, maar ziet het als gratis marketing voor zijn gemeente (“Als een toerist vraagt waar de kathedraal van Doornik ligt, zullen mensen voortaan zeggen dat dat vlak naar Estaimpuis is”) en ziet Depardieu duidelijk als een groots acteur: “Welke vioolspeler zou niet gelukkig zijn als hij een Stradivarius krijgt?”

Overigens heeft ook Brigitte Bardot aangegeven te overwegen de Russische nationaliteit aan te nemen en uit Frankrijk te verhuizen. Wij verheugen ons vast op de ludieke manier waarop zij binnengehaald zal worden in haar nieuwe woonplaats.