Spring naar de content
bron: revolution

Culinair: Gordon Ramsey, Firma Peekelharing en Revol

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

/Droomtoetje

Gordon Ramsay is bij het grote publiek vooral bekend als de tierende tv-chef die met zijn vele toprestaurants in wereldsteden grossiert in Michelinsterren (twaalf stuks inmiddels). Tussen de bedrijven door maakt deze workaholic ook aan de lopende band kookboeken die er mogen zijn. Geen ingewikkelde, egostrelende chefsboeken, maar huis-tuin-en-keuken-kookboeken waarmee iedere thuiskok uit de voeten kan. Ook zijn nieuwste boek met de ietwat fantasieloze titel Koken als een chef staat weer vol met steengoede recepten, van kleverige varkensribbetjes tot boterkip. Maar ook desserts maken, vaak het stiefkindje bij thuiskoks, is met de Ramsay-aanpak een makkie. Zoals een klassieke millefeuille, een knapperige tompouce-achtig nagerecht van knapperig bladerdeeg en banketbakkersroom. Te vullen met frambozen, of elk andere vrucht die het seizoen biedt, zoals meloen, banaan, kiwi, rode besjes of manderijnen. Minimale inspanning, maximaal effect.

Gordon Ramsay: Koken als een chef. Van Holkema & Warendorf, €29,99. Ook via ako.nl.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap