Spring naar de content

De Istanbul Travel Guide voor Wesley en Yolanthe

Wesley Sneijder en Yolanthe Sneijder-Cabau moeten op korte termijn beslissen of ze na het wereldse Madrid en het mondaine Milaan naar Istanbul willen verhuizen.Toegegeven, voor Wesley zou de stap van de Serie A naar de Turkse Süperlig een degradatie zijn. Yolanthe hoeft zich in de Turkse hoofdstad echter absoluut niet te vervelen. Om de keuze te vergemakkelijken zet HP/De Tijd alvast wat tips voor een aangenaam verblijf op een rijtje.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Tim Cardol

Uitgaan:
Als voetbalvrouw wil je natuurlijk niet iedere avond naast manlief op de bank DVD’tjes kijken. Eropuit dus, en daar leent het Turkse nachtleven zich gelukkig uitstekend voor. De happy few van Istanbul meldt zich in het weekend ’s avonds massaal in Ortaköy aan de oevers aan de Bosporus. Daar worden in talloze sjieke nachtclubs avond aan avond de champagneglazen gevuld. The Guardian raadt club Reina aan, maar in Ortaköy is iedere avond wel iets van Yolanthe’s gading te vinden. Voordeel: je kan per boot naar de club, dat scheelt weer onnodige frustraties in het drukke Turkse verkeer.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap


Shoppen:
Galatasaray is dé club van het Europese gedeelte van Istanbul. Aan de overkant van de Bosporus is Fenerbahçe de baas. Wellicht daarom een idee voor Wes en Yo om niet al te opvallend het Aziatische deel van Istanbul op te zoeken. Toch zal de verleiding groot zijn om eens een rondje te maken over de Bagdat Caddesi. De PC Hooftstraat gone large zeg maar. Eén grote lange weg met Dior, Prada, Gucci en een overgrote keuze aan poenerige sportwagens. Voor het iets bescheidener werk, kan het sterrenpaar er natuurlijk ook voor kiezen om naar Şişli te gaan. Dichter bij huis en dus veiliger waarschijnlijk, en met een overvloed aan uit de kluiten gewassen shopping malls.

Vakantie:
Wesley en Yolanthe weten inmiddels wel hoe het is om te leven in een wereldstad. Toch wil je af en toe fijn even ontsnappen aan de drukte. Iedere inwoner van Istanbul met geld te veel kiest ervoor om bij een paar vrije dagen de stad te ontvluchten. Bekend toevluchtsoord zijn de Prinseneilanden gelegen ten zuiden van Istanbul in de Zee van Marmara. Een beetje vergane glorie wellicht, maar dat is de voetbalcarrière van Sneijder ook. Bovendien moet het salaris van Galatasaray afdoende zijn voor de aanschaf van een bescheiden kasteel op de Prinseneilanden.