Spring naar de content

Kanjer Gaston Starreveld aan de dood ontsnapt

Je hebt van die weken waarin de diefstal van een alpacafamilie het belangrijkste nieuws is. Het leven kan saai zijn. De weken gaan onopvallend aan ons voorbij.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Olga Kortz

De gewiekste beroemdheden grijpen dat soort momenten aan om zichzelf onder de aandacht te brengen. Als ze iets willen vertellen, dan vertellen ze het in de weken dat iedereen daar met smart op zit te wachten. Ze zullen succes hebben. Maar Gaston Starreveld pakte het minder handig aan.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

The voice
Gaston Starreveld is dé voice-over van Nederland. Zijn voornaam Gaston volstaat. Jaren mochten we niet weten hoe hij eruit zag. Hij keuvelde samen met Hans van der Togt tijdens diens hoogtijdagen bij het Rad van Fortuin een beetje over de jurk van Leontine.  Iedereen was razend benieuwd wie er achter die goedlachse stem schuilging. Inmiddels weten we allemaal hoe Gaston eruit ziet. Wísten we allemaal hoe Gaston eruit ziet, had ik bijna kunnen schrijven, want afgelopen week keek hij de dood in de ogen.

Alledaags
Een hele tijd geleden al heeft Gaston promotie gemaakt. Gaston mocht vanaf dat moment niet alleen met zijn stem, maar ook met zijn kop op tv. Ik herinner me dat ik de eerste keer een beetje schrok. Deze meneer zag er wel heel erg alledaags uit. Hoe kon hij voorrang krijgen op alle andere figuren die een carriere als BN’er najoegen? Maar langzaam raakte je gewend aan dat middenstandsgezicht op het gedrongen lijf, met de warme stem uit de gouden jaren ’90.

Onheil
Vorige week mocht Gaston op reportage naar Ghana voor het programma Kanjers van goud. Dit programma zet de mensen die zich inzetten voor goede doelen ‘in het zonnetje’. Wat een integer, mooi verslag had moeten opleveren, eindigde voor Gaston en zijn crew in een reis naar de hel. Het vliegtuig dat ze namen voor een binnenlandse vlucht kwam in een luchtzak terecht, het regende en bliksemde, en het toestel maakte een steile vlucht naar beneden. De cameraman schreeuwde dat hij nog niet dood wilde en de mensen aan de grond die dit allemaal zagen gebeuren, smeekten de goden om een goede afloop.

Kanjer
Het liep goed af. In die zin dat Gaston en zijn crew veilig landden. Nederland was zijn stem bijna kwijt. Samen met Gaston is Nederland door het oog van de naald gekropen. Het was de week van Boogerd, van Chávez, van Sacha de Boer, maar Gaston werd vergeten. Onterecht vergeten. Ik stel voor dat Nederland met een geurend boeket nu eens bij Gaston op bezoek gaat. En hem een of andere kanjer uitreikt. Gaston heeft het verdiend.

In ‘de week waarin…’ besteedt Olga Kortz aandacht aan belangwekkend nieuws dat niet de aandacht heeft gekregen die het verdient.