Spring naar de content

Kees van der Staaij, eat your heart out!

Ook dit Tweekend maakten onze dames en heren volksvertegenwoordigers uit Den Haag van alles mee. Gelukkig is er Twitter om ons op de hoogte te houden van de beslommeringen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Pieter Yspeert

HP/De Tijd maakt wekelijks een selectie van de weekendse uitspattingen van onze politici. Want zoals u ook vorige week al kon zien, het zijn ook maar gewone mensen als u en ik. Wat hield ‘de politiek’ dit weekend bezig?

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Pia Dijkstra
Is D66 een goddeloze partij? We betwijfelen dit steeds meer. Na het Woonakkoord met de christenvrienden van SGP en ChristenUnie citeerde aanvoerder Alexander Pechtold op het D66-congres het bijbelse Mattheus 8. Volgens Pia Dijkstra was de SGP van Kees van der Staaij er niets bij.

Ton Elias
Ton Elias vermaakte zich dit weekeinde opperbest. Naast lekker eten houdt de VVD’er blijkbaar ook van mode, want hij was te gast bij de voorjaarsshow van Mart Visser. We zijn benieuwd of hij hier wat inspiratie heeft opgedaan voor zijn eigen kledingkeuze deze lente, of dat hij alleen mooie vrouwenjurken heeft bekeken.

Wim van de Camp
De Nederlandse Europarlementariërs waren afgelopen week in Nederland voor een bezoek aan de Tweede Kamer. Het zal ze vast niet zijn ontgaan dat er een behoorlijk groot verzet is tegen verdere eenwording van Europa. Thijs Kleinpaste van D66, zoals u weet een Europaliefhebbende partij, was te gast in Buitenhof om te vertellen wat er volgens hem met Europa moet gebeuren. Het maakte veel los op Twitter, zowel bij de haters als de lovers.

Linda Voortman
De stoerste van het stel in dit weekend. De GroenLinks-politica deelt die eer met collega’s Joël Voordewind (Christenunie) en Sharon Gesthuizen (SP). De drie musketiers sliepen een nacht in de Vluchtkerk in Amsterdam. Daar hoorden ze de meest hartverscheurende verhalen uit eerste hand. Zo kan een politicus zijn weekend dus ook doorbrengen.


Download de gratis app van Tablisto om ons maandblad op uw tablet te lezen

Volg HP/ De Tijd en Pieter Yspeert op Twitter

Volg HP/ De Tijd op Facebook