Spring naar de content

Geert Wilders zet strijd tegen islamisering onverminderd voort

Het was de week dat kardinaal Jorge Mario Bergoglio uit Argentinië paus Fransiscus werd. Het was de week waarin de beste voetballer van de wereld Lionel Messi zich weer eens van zijn beste kant liet zien. Het was óók de week waarin premier Mark Rutte weer eens in Brussel is voor nieuw Europees tob-overleg.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Pieter Yspeert

En Geert Wilders dan? Hij stelde maar weer eens een Kamervraag over de islamisering van zijn prachtige Holland. Ditmaal richtte hij zijn pijlen op een bericht over de dagelijkse gebedsoproep in Deventer. Moskeegangers hadden hierom gevraagd. Samen met PVV-collega Joram van Klaveren vroeg Wilders aan de ministers van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Ronald Plasterk en collega Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid of deze bekend zijn met het bericht, en in hoeverre dit tekenend is voor de islamisering van Nederland.

Enfin, u kent de toon van dit soort vragen.

Dat de gemeente Deventer eerst in de directe omgeving van de moskee heeft getoetst of de burgers met de ‘geluidsoverlast’ konden leven (antwoord: ja) was kennelijk geen afdoende geruststelling voor de PVV’ers.

Geert Wilders bevestigt eens te meer dat hij niet definitief is overgeschakeld van zijn strijd tegen de Islam naar een strijd tegen de EU, of voor de ouderen in ons land. De islamisering staat nog onverminderd hoog op zijn agenda. Overigens werkt hij ondertussen ook gestaag door (?) aan een nieuwe film. We zijn zeer benieuwd of het weer zo’n artistiek hoogtepunt zal blijken.

In de serie ‘Politiek moment van de week’ belicht HP/De Tijd wekelijks een bijzonder moment in de vaderlandse politiek. Een bijzondere Kamervraag, een opvallende motie, kortom: de krenten uit de (Haagse) pap.


Download de gratis app van Tablisto om ons maandblad op uw tablet te lezen

Volg HP/ De Tijd en Pieter Yspeert op Twitter

Volg HP/ De Tijd op Facebook