Spring naar de content

Boekenbal 2013: de foto’s (2)

Het 78ste Boekenbal was dit jaar voor het eerst op een vrijdag, zodat het boekenvak de dag erna niet in de tijd van de baas met een kater rondloopt. Eregasten waren Boekenweekgeschenkauteur Kees van Kooten en Boekenweekessayauteur Nelleke Noordervliet, in de gebruikelijke setting van het schrijvende gajes en het journalistieke schorriemorrie.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Edwin van Sas
Ileen Montijn en David van het Reve. Voor de jonge lezertjes: David is de zoon van ‘geleerde broer’ Karel van het Reve (en daarmee een neefje van Gerard Reve). Jonathan van het Reve is de zoon van David en Ileen.
Eregast Kees van Kooten in conclaaf met zijn jeugdheld Joop Visser.
Jakhals Jelte Sondij (2,21 m.) overrompelt Tom Egbers in de wandelgangen. Die hinderlaagtactiek werkt niet altijd even goed: veel veteranen onder de schrijvende bezoekers moesten meteen worden afgevoerd naar de hartbewaking.
Het Rosa Spierhuis in Laren had zijn volledige kernploeg afgevaardigd: Midas Dekkers, Jan Siebelink en Daan Dijksman.
Schrijfster Yasmine Allas omarmt zonder onderscheid iedere Job die ze kan krijgen.
Theaterrecensent en Van den Ende-biograaf Henk van Gelder (l.) neemt met ornitholoog Hans Dorrestijn alle vreemde vogels op het bal door.
Marcel van Roosmalen verzamelde de hele avond moed om eindelijk die handtekening te vragen aan bestseller René van der Gijp.
De snoezige decorstukken mochten na afloop zoals altijd worden meegenomen.
Freek de Jonge en de Jonge Hella. Deze foto was niet zonder risico. Freek heeft een notitieboekje met alle journalisten die goed waren voor én na de oorlog.
Mai ‘zeven miljoen’ Spijkers met v/h vluchtautochauffeur Özcan Akyol, die zijn gesprekspartner nog tipte inzake een discrete Turks-Cypriotische bank om overtollig vermogen te stallen.
Met voorsprong de meest geliefde jurk op het Boekenbal 2013. Links over de leest van Fanny van de Reijt, rechts over de curven van Franca Treur.
Sylvia Witteman: “Barman, een dubbele wodka graag.”
Huisgenoot P.: “Voor mij ook.”
Ook dit jaar slaagden Henk Willem Smits (Quote), Michiel Eijsbouts (Pathé-portier) en Stan de Jong (ex- en opnieuw HP) erin om zonder kleerscheuren door het wc-raampje naar binnen te klauteren.
Er zijn nogal wat lezertjes spoorloos verdwenen, en de CPNB pakt het eindelijk eens professioneel aan met de beste man in het veld: Jaap Jongbloed. Links zijn vaste speurpartner Querine Melsen.
De bestsellerauteur Peter Buwalda met zijn nieuwe groupie, journaliste en columniste Suzanne Rethans.
Ronit Palache, de feestelijke cheffin Publieke Relaties van Prometheus & Bert Bakker, stak haar twintig mille bonus voor E.L. James in een crèmekleurige baljurk met matchende Chaneltas. Jelte Sondij overweegt manmoedig haar te bespringen.