Spring naar de content

VVD-congres eensgezind over strafbaarstelling van integriteit

Ook dit Tweekend maakten onze dames en heren volksvertegenwoordigers uit Den Haag van alles mee. Gelukkig is er Twitter om ons op de hoogte te houden van de beslommeringen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Pieter Yspeert

HP/De Tijd maakt ‘s maandags een selectie van de weekendse uitspattingen van onze politici, die natuurlijk ook gewone mensen als u en ik zijn. Wat hield ‘de politiek’ dit weekend bezig?

Alexander Pechtold
Het was tamelijk droog in Nederland dit weekeinde, al was de temperatuur nog niet al te hoog. Goed nieuws voor D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold. Hij is, zoals u weet, een fervent houthakker. Voor hem dit weekend geen congres of iets dergelijks, ongestoord kon hij het bos in. Hij kreeg bij het hakken hulp uit onverwachte hoek.

Albert de Vries en Grace Tanamal
Et tu, Albert (en Grace)? De Partij van de Arbeid doet het weer. Hoewel we er al maanden tegen protesteren blijven de rooien de akelige term ‘canvassen’ onverminderd gebruiken. Ook Albert de Vries en Grace Tanamal gaan voor de bijl. De één in Zeeland, de ander langs de Vecht. Want ja, canvassen gebeurt vrijwel ieder weekend, en het gebeurt overal. Wees op uw hoede wanneer mannen en vrouwen in rode jassen u een stofzuiger bloem proberen te verkopen.
Let ook op de fraaie bijgevoegde canvas-groepsfoto.

Hun partij is onderwijl niet te beroerd op Twitter uitleg te geven over deze beroerde terminologie.

Alexander Pechtold (2)
Dit weekeinde stond voor de VVD in het teken van het congres. Belangrijkste onderwerp was integriteit. (U weet wel, vanwege Jos van Rey cum suis). En dat enige weken na het PvdA-congres over illegaliteit. Want hoe zat het nu ook alweer met die strafbaarstelling? D66 leider Pechtold veinst onwetentheid. Het voormalige Kereltje Pechtold is inmiddels uitgegroeid tot één van de leukste Twitteraars van het Binnenhof.

Download de gratis app van Tablisto om ons maandblad op uw tablet te lezen
Volg HP/ De Tijd en Pieter Yspeert op Twitter
Volg HP/ De Tijd op Facebook