Spring naar de content

5 alternatieven voor het mainstream Facebook

Als we de voorspellingen mogen geloven is Facebook het nieuwe Hyves. Amper een paar jaar na het hoogtepunt getransformeerd tot een digitale spookstad. Jongeren keren het (nu nog) grootste sociale netwerk massaal de rug toe nu hun ouders zich er ook vertonen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Menno van Bohemen

En geef ze eens ongelijk. Facebook is veel te gewoontjes. Het is zo na een paar jaar Facebooken wel weer eens tijd voor een nieuw platform waar je je tijd kunt verdoen. Wij zetten een paar opmerkelijke alternatieven voor je op een rij:

Snorren
Single en een passie voor snorren? Dan is StachePassions.com echt iets voor jou. Maak een profiel aan en ontmoet anderen die net als jij vinden dat Movember niet lang genoeg kan duren. StachePassions is onderdeel van een groter netwerk met allerlei niche sociale netwerken. Ook voor mensen met een passie voor weerwolven, kleine mensen, nerds, boeddhisten, superhelden of bier is er een passend alternatief voor het mainstream Facebook.

Hemels
Religieus aangelegd en wil je vast sparen voor een plekje in de hemel? Maak dan een account aan op LineForHeaven.com. Door andere gebruikers te zegenen verdien je punten en maak je extra kans op een plekje in de hemel. Amen!

Dromen
Heb je last van gekke dromen en zoek je iemand om hierover te kunnen praten? Op MatchADream.com helpen de andere leden van het sociale netwerk je met het ontcijferen van je droom. Van nachtmerries tot stoute dromen en van blije dromen tot hele gekke, MatchADream.com is er voor jou!

Samen zingen
Zingen is goed tegen stress en verhoogt de weerstand. Dus waarom niet wat vaker je zangkunsten vertonen buiten de badkamer? RedKaraoke.com is een sociaal netwerk waarbij je samen met andere gebruikers mee kunt zingen met bekende en minder bekende nummers. Dat is nog eens een leuke manier om nieuwe vrienden te maken.

Nooit meer alleen
Sociale media zijn een uitkomst voor mensen die niet erg gemakkelijk contact leggen. Anderen aanspreken met een beeldscherm ertussen is nou eenmaal veiliger dan in het echt. Toch moet je ook op Facebook anderen uitnodigen om je vriend te worden. Vind je dit al eng? Nclüdr biedt uitkomst! Het is wat ze noemen een hyper-connected netwerk, waardoor je nooit meer je best hoeft te doen om 500 vrienden te vergaren: op Nclüdr is iedereen je vriend!