Spring naar de content

Ook SGP-jeugd richt pijlen op internetcupido Second Love

De SGP gaat er echt voor. Het huwelijk as they know it is in gevaar. Datingsite Second Love is aangewezen als hoofdschuldige. Toegegeven, de site oogt niet bepaald sympathiek. Met een slogan als Ben jij gelukkig getrouwd? Ik ook. maak je je niet direct heel populair in confessionele kringen waar het gezin nog altijd de hoeksteen van de samenleving is. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Pieter Yspeert

Geen vrienden
De datingsite heeft met zijn oproepen tot vreemdgaan vijanden gemaakt in politiek Den Haag. Vooral de SGP heeft de pijlen op de site gericht. Zo stelde fractievoorzitter Kees van der Staaij al Kamervragen over het overheidsbeleid inzake vreemdgaan op advies van een commerciële partij.

Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) nam het protest niet bijster serieus (PDF), hij stelde dat de overheid geen invloed wenst uit te oefenen op hoe partners hun relatie invullen.

SGP-jeugd
Nu is het de beurt aan de jongeren van de SGP. De partijjeugd heeft een formele klacht ingediend bij de Reclame Code Commissie tegen een radiospot van Second Love. “De reclame is in strijd met basale normen die voor het functioneren van de samenleving van fundamenteel belang zijn”, schrijft Martin de Jong, politiek voorzitter van SGP-jongeren in een begeleidende brief.

Wij zijn zeer benieuwd naar het antwoord van de Commissie.

In de serie ‘Politiek moment van de week’ belicht HP/De Tijd wekelijks een bijzonder moment uit de (inter)nationale politiek. Een bijzondere Kamervraag, een opvallende motie, kortom: de krenten uit de (Haagse) pap.

Download de gratis app van Tablisto om ons maandblad op uw tablet te lezen
Volg HP/ De Tijd en Pieter Yspeert op Twitter
Volg HP/ De Tijd op Facebook