Spring naar de content

‘Heleen Mees stalkte eerder getrouwde wethouder’

MET UPDATES – Powerfeministe Heleen Mees, die vrijdag in New York moet voorkomen wegens stalking van de getrouwde topeconoom en vogelliefhebber Willem Buiter, sloeg eerder toe. Toen ze op het ministerie van Financiën in Den Haag werkte, kreeg ze een relatie met een gehuwde wethouder van die stad. Volgens de Volkskrant was er een aanklacht voor nodig om haar bij hem vandaan te houden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Mees werkte in de jaren negentig voor Willem Vermeend in Den Haag. Uit een profiel in de Volkskrant – saillant detail: de auteur is Lidy Nicolasen, die het ooit aanlegde met een getrouwde PvdA-minister – blijkt dat ze na de aanklacht van de wethouder de wijk nam naar New York, waar ze zich weer op getrouwde mannen stortte.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

In 2009 zei Mees in een interview dat ze zichzelf beloonde met ‘illusieloze seks’, seks niet gericht op een huwelijk op zwangerschap.

UPDATE, 9.29 uur – De New York University trekt haar handen af van Heleen Mees. De webmaster verwijderde gisteren haar faculteitspagina en haar proefschrift. Business Insider duikelde het werk weer op. Het proefschrift is hier te lezen.

UPDATE, 10.00 uur – Heleen Mees kan de borgsom van 5000 dollar niet ophoesten en blijft voorlopig vastzitten.