Spring naar de content

Aanslag op Arjen Robben in teken van WK 2014

We concludeerden al dat het voetbalseizoen er op zit en daar zit een kern van waarheid in, ware het niet dat de voorbereiding op het nieuwe seizoen alweer van start is gegaan. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Tim Nivard

De mannen hebben kunnen genieten van een welverdiende vakantie na een seizoen hard werken voor de centen. Ook in Zuid-Duitsland is men, van het warme zomerzonnetje genietend en onder toeziend oog van de nieuwe oefenmeester Pep Guardiola, weer begonnen. Oefenpartijtje hier, rondotje daar, niks aan de hand. Maar toch vloog de vlam in de pan op het trainingsveld van Bayern München.

Arjen Robben
Op het eerste oog zien we Rafinha, zoals de beroepsschopper heet, boos worden om het feit dat Arjen Robben te arrogant is om in het midden te staan bij een rondo. Maar iedereen weet dat Arjen nou eenmaal veel te belangrijk is om in het midden van een rondo te staan, Arjen Robben staat hooguit in het middelpunt van de aandacht. Wij concluderen dan ook: hier moet meer aan de hand zijn. Rafinha heeft een beetje een dubbele agenda.

WK 2014
In 2014 gaat Nederland namelijk voor het eerst een WK winnen. In Brazilië welteverstaan, waar ook Rafinha niets liever wil dan voor eigen publiek wereldkampioen worden. Alleen is hij nog nooit opgeroepen voor de ‘Goddelijke Kanaries’. We weten inmiddels dat ze in Brazilië over lijken gaan als het op voetbal aankomt, en sinds het vorige WK weten de Brazilianen bovendien dat Oranje een lelijke sta in de weg kan zijn op weg naar de finale.

En dus moet Rafinha, zo vroeg in het seizoen, hebben besloten zijn interlandcarrière wat leven in te blazen. Wat zou Scolari ervan zeggen als hij, Rafinha hemzelf, Arjen Robben zodanig weet te blesseren dat deze nu al geblesseerd is voor het WK? Arjen Robben is ten slotte van glas en raakt bij het minste of geringste geblesseerd.

We hopen met zijn allen dat het meevalt met de blessure. Dat hij op dezelfde manier revanche neemt op de WK-finale van 2010 als dat hij deed in die van de Champions League. En we hopen dat Rafinha een schorsing voor het leven krijgt voor deze aanslag op onze nationale held to be. Het WK lijkt nog ver weg, maar je moet nu al scherp zijn.