Spring naar de content

Student krijgt 4 miljoen schadevergoeding voor ‘ontgroening’

Kruipend door de stationshal terwijl er een corpsbal achter je staat te schreeuwen, of met z’n allen van de glijbaan terwijl je via elkaars stropdassen bent verbonden. Je moet er wat voor over hebben om in het old-boys-network van de studentenverenigingen te komen en zo je financiële toekomst positief te beïnvloeden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Maar een ontgroening verbleekt bij wat de Amerikaanse Drug Administration een student liet ondergaan. Ze arresteerden april vorig jaar de 24-jarige student Daniel Chong samen met acht anderen in het huis van een vriend wegens drugsgebruik- en bezit. Chong werd geboeid in een cel geplaatst en er zou na enkele minuten iemand bij hem komen.

Er kwam niemand.

Pas na vierenhalve dag herinnerden de agenten zich dat ze Chong hadden vastgezet.

Zonder eten of drinken restte de student maar één ding: om te overleven dronk hij zijn eigen urine. Met ernstige uitdroging, spierverslechtering, hallucinaties, lever- en nierschade, zeven kilo lichter en met de letter ‘s’ in zijn arm gekrast – hij had de strijd al opgegeven en wilde ‘sorry mom’ schrijven met zijn gebroken brilglazen – werd hij eindelijk ontdekt.

Vijf dagen intensive care en ongetwijfeld veel liefde van zijn moeder, hielpen de student er doorheen. En ruim een jaar later ontvangt hij liefst 4,1 miljoen dollar, een miljoen per dag, aan schadevergoeding. Hieronder een interview met Chong