Spring naar de content

6 redenen om NIET samen op reis te gaan

Volgens onderzoek neemt het aantal echtscheidingsaanvragen met 33 procent toe na een vakantie. Logisch, want jezus, hoe híj Engels spreekt, daar erger jij je kapot aan en hij moet eens ophouden met het staren naar Colombiaanse neptieten. Kortom, samen weg geeft een enorme druk op je relatie, Ik bepleit dan ook dat iedereen lekker fijn in zijn en haar eentje naar het buitenland gaat. Alleen op reis, allemaal, wat heerlijk zou dat zijn.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Iris Hannema

1. Groepjes en stelletjes zijn vreselijk irritant in bananenpannenkoekenhostels en andere toeristenambassades waar het motto ‘mensen ontmoeten’ luidt. Opgescheept zitten in de communitykamer met een koppel is zelden leuk: grote kans dat ze ’s avonds niet uit gaan want ‘Kees is een beetje moe’. Daarnaast zijn ze óf heel klef óf hebben strontvervelende ruzie.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

2. Ook al vind ik het vermakelijk om ruziënde stelletjes af te luisteren, het verpest wel een beetje de feestvreugde. Vooral in het vliegtuig is het irritant: eerst moet je opstaan en verplaatsen omdat de twee liefjes naast elkaar willen zitten, zodat ze vervolgens twaalf uur lang ruzie kunnen gaan zitten maken en zelfs de bloemetjes in de businessclass verwelken.

3. Zit ik eindelijk op het strand van Ipanema in Rio de Janeiro, wil ik toch gewoon dat iedereen zijn smoelwerk houdt en ik rustig naar de kleine, strakke zwembroekjes van de beachvolleybal spelende Braziliaanse Godenzonen kan zitten kijken. En nee, schat, dat heb ik niet in één bescheiden blik bekeken, en ja, daar wil ik inderdaad de gehele dag naar blijven staren, met uw welnemen.

4. Het hele jaar moet je overleggen met iedereen. Zullen we daar eten? Nemen we dit voorstel aan? Ik stem ervóór om juffrouw Suusie van Paswerk te ontslaan, wie nog meer? Hoeveel minuten maximaal mag ik op de iPad voor je pissig wordt, schatje? Eindelijk ben je weg, heb je met niemand iets te schaften, moet je met je partner discussiëren of je nog een half uurtje je mail mag lezen. Waarom precies?

5. De 1000-kilometer-regel is een vrij duidelijke: vreemdgaan telt niet als het duizend kilometer of verder van je huisdeur plaatsvindt. Maar hoe pas je deze toe als je op reis gaat en je partner ook meegaat? Precies, dan lukt dat niet.

6. Straks zit je ’s avonds alleen in een restaurant te eten en denkt iedereen dat je geen vrienden hebt, zieligerd. Maar alleen is niet hetzelfde als eenzaam, met een beetje swung en goede zin, ken je al snel een hele hoop leuke mensen. Heb je geen sociale vaardigheden? Neem dan toch je partner maar mee of een huisdier, dat kan natuurlijk ook.

Reisjournalist Iris Hannema (1985) reist sinds 2008 schrijvend en fotograferend, in haar eentje, de wereld over. Als u wilt weten waar zij zich nu bevindt, kunt u haar volgen op Twitter.