Spring naar de content

Top 5. Als opscheppers op de sociale media doorslaan

Op de sociale media maken we ons leven allemaal wat mooier dan het is (ja, ook jij, Jeroen Pauw!). Vakanties verlopen alleen maar geweldig, onze ideeën zijn stuk voor stuk briljant en in onze relaties huppelen we van hoogtepunt naar hoogtepunt. Maar je kan ook te ver gaan in het oppoetsen van je digitale leven. Een Top 5.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Niek Stolker

 

1. Voetballer Ryan Babel groette zijn Instagram-volgers gisterochtend met ‘Good morning!’ en onderstaande foto. Wow, hij heeft het goed daar in Turkije, denken zijn volgers. Tot een twitteraar ontdekt dat Ryan de foto heeft gegoogled. Au.
RyanBabel

2. Zeventien zou ze zijn. Tatiana zei hij het tegen iedereen die het horen wilde op Facebook. Toen haar vader Pablo haar betrapte maakte hij deze waarschuwingsvideo.
Pablo, tegen zijn dochter: “Wat is je geboortedatum?”
Tatiana: “8 juli 1999.”
Pablo: “Dus hoe oud ben je?”
Tatiana: “Dertien.”
Waarop ze haar *ahum* welgemeende excuses aanbiedt.

3. De New Yorkse wannabe-rapper Neno Best laat in zijn video’s graag stapels bankbiljetten zien. Ook zijn Instagram staat propvol papieren zakken met geld. Als agenten in augustus toch maar eens poolshoogte gaan nemen, doen ze de grootste wapenvangst ooit in New York.

4. Weet u nog, de treincrash in Spanje die in juli tachtig levens kostte? De machinist Francisco, die de klap overleefde, bleek achteraf op Facebook te hebben opgeschept over zijn snelheidsovertredingen.

Spanish train driver Francisco Jose Garzon Amo and a speedometer reading he took previously

5. Studente Samantha Goudie, onder haar vrienden beter bekend als @Vodka_Sam, rende afgelopen weekend een American football-veld op en werd gearresteerd, waarna ze moest blazen (promillage: 0.341). Na haar vrijlating gooide Vodka Sam er de volgende serie tweets uit.

VodkaSamm1VodkaSamm2