Spring naar de content

Edwin van der Sar bewijst: poep altijd vóór je een interview geeft

Johan Derksen maakt met zijn programma Derksen & … veel indruk als interviewer. In een intieme studio, zonder publiek en poeha, weet hij veel los te maken bij de voetballers die hij aan zijn vragenvuur onderwerpt. Het regelen van een naam als Edwin van der Sar deed de voetballiefhebber dan ook likkebaarden. Het gesprek werd helaas ongeveer net zo interessant als een bak Brinta, al kon de Snor daar weinig aan doen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Sjoerd Hartholt

Derksen interviewde eerder met succes moeilijke types als Wesley Sneijder, Mark van Bommel en Willem van Hanegem, maar het praten met iemand die heel nodig moet poepen blijkt véél moeilijker. Een dag voor de uitzending haalde Derksen uit naar Van der Sar, die volgens Derksen een uur te laat kwam en middenin het gesprek naar de wc ging voor een grote boodschap. ‘IJskonijn Edwin’ staat bekend als een rustig persoon, maar maakte in zijn carrière toch het nodige mee, zoals de hersenbloeding van zijn vrouw, meerdere Champions League-winsten en pijnlijke nederlagen met Oranje.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De bestuurder van Ajax ging als een speer langs alle fragmenten uit zijn spelerscarrière. Bij de vertoning van de beelden van zijn afscheidsspeech bij Oranje leek Edwin met zijn gedachten heel ergens anders. Ook bij het moment waar een van geluk huilende Van der Sar omhelsd wordt door zijn teamgenoten bij het winnen van de Champions League hoefde hij zich emotioneel niet in te houden. Edwin zat op dat moment namelijk iets anders in te houden: een bruine trui. Terwijl Derksen nog eens probeerde terug te komen op Van der Sars mislukte periode bij Juventus, voelde de keeperslegende hem vermoedelijk al kopjes geven… Zie dan nog maar eens een goed gesprek te voeren.

Derksen wist de onverschrokken Mark van Bommel een traantje weg te laten pinken, hij werd beste maatjes met Wesley Sneijder terwijl hij Yolanthe wekelijks beledigt, en hij levelde met Dick Advocaat en Willem van Hanegem. De doorgaans sympathieke Edwin van der Sar interviewen die met zijn stoelgang in de knoop zit, bleek moeilijker.

Vermoedelijk nadat hij terugkwam van de wc begon Edwin te praten, maar het ging alleen nog maar over processen, trainingsmethodes, presteren, partijen en sponsor. Het kwaad was na de stroeve start al geschied. Een mooi interview kon de zichtbaar balende Derksen vergeten. Getergd sloot hij af: “De wereld wordt wel saai als er alleen maar Van der Sarren rondlopen,“ om de keeper vlak voor de uitzending vervolgens op z’n Derksens onderuit te halen in de media over zijn ‘onbeschaafde houding’.

Mocht u op het toilet zitten en u vervelen: hier kunt u de uitzending terugkijken.