Spring naar de content

Stickergate: Google pruimt anti-islamsticker Geert Wilders niet

Het Kerstfeest is nog maar net voorbij of er is alweer gedoe in polderland: de anti-islamsticker van Geert Wilders vindt volgens hemzelf gretig aftrek, maar na klachten bij Google is Wilders’ speciale e-mailadres [email protected] geblokkeerd.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Frank Verhoef

Blijkbaar hebben we in Nederland niet zo veel te doen, zo tegen het einde van het jaar: bijna iedereen heeft zich wel een mening gevormd over de anti-islamsticker van Wilders. Voor wie de kwestie desondanks heeft gemist: de sticker, die eruit ziet als de Saudische vlag maar dan met de tekst ‘De islam is een leugen, Mohammed een crimineel, de Koran is vergif’, is volgens Wilders bedoeld als een aanmoediging voor moslims om zich te ‘bevrijden van het kwaad’.

De gemoederen liepen de afgelopen dagen hoog op. Tegenstanders zijn woest dat Wilders de sticker heeft gemaakt. Voormalig GroenLinks-Kamerlid Mohamed Rabbae was zelfs zo boos om de stickeractie dat hij bij Google is gaan klagen over het feit dat Wilders een gratis gmail-account gebruikte om die stickers uit te delen.

Op zijn Facebook schreef Rabbae, leider van het Landelijk Beraad Marokkanen, vlak voor Kerst dat hij Google om een ‘handhavend optreden’ had verzocht om verspreiding van het ‘haatzaaiend materiaal van Wilders’ tegen te gaan. Een officële klacht dus. En het is Rabbae gelukt, aldus Wilders vanochtend op Twitter:

Het e-mailaccount is gesloten, en Wilders kan geen gebruik meer maken van de service van Google. Dat heeft Rabbae mooi voor elkaar, er worden nu dus geen stickers meer verspreid? Wel dus. Wie alsnog een sticker wil bestellen om op zijn voordeur te plakken (doe dat voor de zekerheid maar niet in Den Haag) kan nu mailen naar een nieuw e-mailadres dat Wilders in gebruik heeft genomen: [email protected]. Bij wie moet Rabbae nu in hemelsnaam een klacht gaan indienen?