Spring naar de content

Presentatrice neemt tijdens uitzending ontslag vanwege Poetin

Stel, u bent presentatrice van de grote zender Russia Today America die gefinancierd wordt door de regering van Rusland en u kan absoluut niet leven met de daden van de Russische regering onder Vladimir Poetin. Wat doet u dan? Liz Wahl besloot te stoppen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Sjoerd Hartholt

Wahl kan het niet verkroppen dat haar werkgever Russia Today volgens haar niet de waarheid vertelt over de acties van de Russen.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

“Ik kan geen langer deel uitmaken van een televisiestation dat gefinancierd wordt door de Russisch regering”, vertelt Wahl live in de uitzending naar aanleiding van de Russische inval op De Krim. Haar ouders waren vluchtelingen voor de Sovjet-Unie tijdens de Hongaarse revolutie, maar ze heeft ook familieleden in Rusland wonen. “Ik geloof in het brengen van de waarheid, daarom neem ik nu ontslag.”

Bekijk de video die inmiddels de hele wereld overgaat hier:

Onderwerpen