Spring naar de content

Wilders: “Ik ga niet daadwerkelijk minder Marokkanen regelen”

Holadijee een aangifte tegen mij! Van het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (heeft iemand daar ooit van gehoord trouwens? En Marokkaanse Nederlander: kan dat überhaupt wel?). Hoe dan ook, alle krantenkoppen gaan over de aangifte, op een dag dat ze vol zouden moeten staan met analyses over de verkiezingsuitslagen. Natuurlijk focust een aantal artikelen op Pechtold en de nederlaag van Samsom, maar lezers flippen massaal naar de stukken over dat ik deze keer “echt te ver ben gegaan”. Feest dus voor de PVV!

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Carlijn Vis

Bij het televisieoptreden bij RTLZ merkte ik meteen dat ik een gevoelige snaar had geraakt. Mensen zeiden dat ik mijn uitspraak moest intrekken, maar dat is niet mijn stijl. Komen er felle reacties, dan ga ik door en rek ik de marges nog een beetje verder op, want zo werkt de Wet van Wilders: hoe meer mensen boos = hoe meer media-aandacht voor de PVV. Zo simpel is het, je moet je kop zoveel mogelijk op de buis hebben.

Ik ga natuurlijk niet daadwerkelijk “minder Marokkanen regelen” (dus maak je daar maar geen zorgen over Mark, die vieze smaak is nergens voor nodig). Ik moet gewoon dingen blijven verzinnen om de aandacht vast te houden, dat is het enige waar het om gaat. En het doel heiligt de middelen. Overigens moet je daar behoorlijk creatief voor zijn hoor, maar nooit heeft iemand het daarover. Het is heus niet makkelijk om elke week weer iets te verzinnen waarmee je half Nederland op de kast krijgt.

Pechtold heeft wat dat betreft trouwens veel aan mij te danken gehad hoor voor deze verkiezingsronde, een deel van die extra stemmen heeft hij binnengehaald doordat hij in de dagen voorafgaand aan de gang naar de stembus fel kon reageren op mijn uitspraken. Dankzij mij kon hij floreren. Zieltjes winnen door een bal die de ander aangeeft in te koppen. Het is maar hoe je campagne wilt voeren.

Maar goed, die aangiftes tegen mij dus, daar voel ik natuurlijk helemaal niets van, hoort allemaal bij het spel. Zelf heb ik ook nog een hoop aangiftes in te dienen. Tegen rapper Hozni en alle mensen die mij vergelijken met Hitler, zoals Tofik Dibi. Dat soort uitspraken moet ik de kop indrukken, straks wil Mark Rutte niet meer met me samenwerken.

 

Schrijfster Carlijn Vis kruipt wekelijks in de huid van een persoon die in het nieuws is. Deze week Geert Wilders naar aanleiding van zijn anti-Marokkanenuitspraken.