Spring naar de content

Paul en Jeroen, hebben jullie er nog wel zin in?

Paul Witteman heeft het liever niet, die vergelijkingen tussen Pauw & Witteman en RTL Late Night, maar de cijfers liegen er niet om: Humberto Tan maakt de laatste weken gehakt van zijn concurrentie bij de publieken.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Een half jaar geleden waren er al tekenen dat Tan kijkers aan het afpakken was. Hij begon soms meer kijkers dan Pauw & Witteman te scoren, maar daar was vaak een directe aanleiding voor (zo stond RTL Late Night op vrijdagen geprogrammeerd na kijkcijferkanon The Voice).

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Daarna ging het langzaamaan beter met Tan – en bergafwaarts met het VARA-duo. De laatste weken wint Tan bijna elke dag. Nemen we de laatste tien uitzendingen, dan is de uitslag 9-1 in het voordeel van RTL Late Night. En ditmaal is er juist een aanleiding voor het ‘indicent’ op dinsdag 15 april (752.000 mensen keken naar Tan, tegen 898.000 naar P&W): laatstgenoemden stonden geprogrammeerd na kraker De rijdende rechter. Met een beetje kunst en vliegwerk kunnen we zelfs die avond de overwinning aan Tan toekennen: P&W hielden slechts 55% van de kijkers van De rijdende rechter vast, Tan scoorde 72% van het voorgaande programma (Welcome home).

TanCrusht

De reden dat P&W afgelopen dinsdag niet wéér won: Badr Hari. De vechter mocht een hele uitzending vol brabbelen op RTL4 – en van Tan zelfs zeggen dat hij zich ‘een beetje Surinaams’ had gedragen (minuut 56).

Eva Jinek staat te trappelen
Door het indutten van Jeroen & Paul (de 554.000 kijkers van woensdag zijn een dieptepunt) doet het gejengel om Jinek alleen maar toenemen. De beoogd opvolgster van de twee VARA-mastodonten staat te trappelen om het roer over te nemen na interimmer Jeroen Pauw.

Het is nog niet 100% zeker dat Jinek vanaf januari 2015 de presentatie alleen voor haar rekening zal nemen. “Het is nog niet rond,” zei ze tegen Radio 538. “Je weet hoe dat gaat in de wondere wereld van Hilversum. We hebben een intekening. Die sluit op 28 april.”