Spring naar de content

Life is Beautiful

De korte film is bezig aan een opmars. Niet eerder werden er in Nederland zoveel films geproduceerd als in de afgelopen jaren. En toch horen we er maar weinig van. HP/De Tijd biedt talentvolle filmmakers daarom een podium en toont elke week een korte film die de moeite van het bekijken waard is.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Deze week: Life is Beautiful van Ben Brand.

/Film
‘Life is beautiful, maar niet voor Anton. In zijn overtuigende besluit om verandering te brengen in zijn miezerige bestaan ontdekt hij de werkelijke grootsheid van het leven. Dat verhaal vertellen we in deze film.’
Life is Beautiful is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, het Media Fonds en de NTR – en gemaakt in opdracht van NTR KORT. De film is geproduceerd door productiehuis Caviar uit Amsterdam en studio Fube verzorgde de animatie. Er is twee jaar keihard aan de film gewerkt en hij was net op tijd klaar voordat hij in première ging op het Nederlands Film Festival 2013.

/Filmmaker
Ben Brand (Velp, 1985) studeerde in 2010 af als regisseur aan de Nederlandse Film Academie in Amsterdam. Met zijn afstudeerfilm Met de Dag won hij de Grand Jury Prijs voor Beste Korte Film op het SMHAFF Film Festival in Schotland. Daarnaast won hij met deze commercial (> 2.000.000 views) een zilveren medaille op het Golden Hammer Festival in Riga, een Cresta International Advertising Award in New York en werd hij tweemaal genomineerd voor de vermaarde Cannes Lions. Op dit moment werkt hij aan de ontwikkeling van zijn allereerste speelfilm: Vind die domme trut en gooi haar in het water.

Life is Beautiful (2013)

Bent u een filmmaker en denkt u dat uw werk geschikt is voor deze rubriek? Neem dan contact met ons op.

Onderwerpen