Spring naar de content

Catinka Kersten: magisch-realistische vossen en varkens

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: Catinka Kersten uit Den Haag.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Catinka Kersten (Leiderdorp, 1988) studeerde vorig jaar af aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. In het eerste jaar van haar opleiding koos ze voor de richting mode en textiel, later is dat veranderd naar de richting beeldende kunst. Momenteel wordt haar werk geëxposeerd in de openluchttentoonstelling Beelden in Leiden.

Over haar werk
‘Ik laat mij inspireren door kunstenaars als James Turrell, Mark Manders en Doris Salcedo. De werken van James Turrell komen voort uit een eerlijke fascinatie voor dingen. Hij is naast kunstenaar ook piloot en veel van zijn werken gaan dan ook over licht en het hemelgewelf. Bij Mark Manders vind ik vooral zijn beeldtaal erg tot de verbeelding spreken. Zijn Fox/Mouse/Belt vind ik nog steeds intens ontroerend, zonder dat ik nu precies kan duiden waarom.'

'De werken van Doris Salcedo waardeer ik denk ik het meest. Zij verwerkt politieke standpunten in haar werk, zoals oneerlijke behandeling van mensen, maar je hoeft geen manifest te lezen om het te begrijpen. Je mag haar werken ook op een heel intuïtieve manier ervaren en begrijpen. Haar werk is heel zintuiglijk, en daar hou ik wel van. Ik probeer mijn werk dan ook te benaderen zoals een schrijver van magisch-realistische boeken zijn verhaal benadert: met zorg en aandacht kies ik de materialen, probeer ik mijn gedachte achter het werk tot uiting te brengen en probeer het ongewone in gewone dingen te vinden.'

Meer werk van Catinka Kersten vindt u hier.

Beelden in Leiden is tot en met 3 augustus 2014 te bezichtigen in Leiden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Cornered Hare, 2013

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Four Hares, 2013

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Four Hares, 2012

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Four Hares, 2013

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Three Foxes, 2012

 

05
Doe with Arched Back, 2012

 

04
Reclining Fox, 2013

 

03
Arched Brown Bear, 2013

 

02
Running Wild Pig, 2012

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Eekhoorn, 2012

Ben je een jonge kunstenaar (student of pas afgestudeerd) en heb je tien kunstwerken die je in Expo wilt tonen? Neem contact met ons op.