‘Lelijkste vrouw ter wereld’ maakt anti-pestfilm

Jesse Voorn 27 mei 2014 Cultuur

Lizzie Velasquez werd ooit de ‘lelijkste vrouw ter wereld’ genoemd, maar die dubieuze titel heeft haar nooit tegengehouden. Eind vorig jaar werd ze wereldberoemd door een indrukwekkende motivatiespeech die ze gaf en die in rap tempo viral ging op internet. Nu wil ze pesten de wereld uit helpen door een film tegen pesten te maken.

De 25-jarige Lizzie Velasquez heeft een extreem zeldzame ziekte, waardoor ze geen grammetje aan kan komen. Ze is nooit zwaarder dan 30 kilo geworden en is aan één oog blind. Door haar aandoening is Lizzie al jarenlang het slachtoffer van pesterijen. Zo verscheen op Youtube het filmpje ‘The World’s Ugliest Woman’. Daaronder stonden reacties als ‘Doe de wereld een plezier en zet een pistool tegen je hoofd’ en ‘wat een monster’. Maar daardoor heeft zo ook al van jongs af aan geleerd van zich af te bijten. Ze pakte haar pesters al terug met een inspirerende speech.

Nu wil ze dus ook een documentaire gaan maken die haar verhaal vertelt. “Ik weet wat het is om gepest te worden en ik wil iedereen beschermen die denkt dat er nooit een einde aan komt. Met deze documentaire wil ik mensen laten zien dat het wel mogelijk is om alles te overwinnen,” vertelt Velasquez. De film gaat The Lizzie Project heten.

Via een fundraising campagne is Lizzie bezig het benodigde geld bij elkaar te halen. Ze heeft 180.000 dollar nodig om de film te kunnen maken, maar het geld blijft binnenstromen. Inmiddels is de teller al ruimschoots over die 180.000 dollar heen, dus die film komt er. Misschien beantwoordt ze dan niet aan het maatschappelijke schoonheidsideaal, ze heeft in ieder geval een hart van goud.

Reageer op artikel:
‘Lelijkste vrouw ter wereld’ maakt anti-pestfilm
Sluiten