Spring naar de content

Schrikken: dit gebeurt er als je cola kookt

Het immens populaire drankje Coca Cola staat niet bepaald bekend om zijn gezonde eigenschappen. Integendeel, een halve liter cola bevat maar liefst 50 (!) gram suiker. De negatieve gezondheidseffecten van dit enorme suikergehalte (diabetes) behoeven weinig uitleg, maar minder bekend is dat Coca-Cola ook bijdraagt aan zwakke botten. Al met al is het vrij duidelijk dat de frisdrank niet bijdraagt aan een gezonde levensstijl.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Paul Geraedts

Maar waar kun je het dan wel voor gebruiken? Cola blijkt uitermate geschikt om hardnekkige vlekken mee te verwijderen. Het agressieve goedje maakt vieze munten weer blinkend schoon en verwijdert verf van een metalen ondergrond. En als je een losse tand in een afgesloten bakje met cola doet…. u snapt het.

Mocht u nog niet geheel overtuigd zijn omtrent de gevaren van het zwarte brouwsel, bekijk onderstaand filmpje dan eens. Een Russische blogger besloot om eens de proef op te som te nemen en de inhoud van een colafles uit te koken in een pan. Het residu is een zwart-borrelende emulsie die niet zou misstaan in de gesmolten reactor van Tsjernobyl. Kijk en huiver, en het Russische accent krijgt u er gratis bij!

Onderwerpen