Spring naar de content

Geld over? Compleet dorp Amerika te koop voor nog geen 3 ton

Altijd al in de Verenigde Staten willen wonen? Dan is dit uw kans, want er staat een compleet dorp te koop voor minder dan 300.000 euro. Waar? Niet aan de oost- of westkust, maar in South Dakota, een staat met iets meer dan 800.000 inwoners.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frank Verhoef

De Mount Rushmore-staat is een dunbevolkte en het dorp dat te koop staat, Swett, is nog dunbevolkter. Of eigenlijk: er woont geen hond meer. Tientallen jaren geleden woonden er nog ongeveer 40 mensen in het dorp, maar nu ligt het er nogal verlaten bij. Alleen geschikt voor mensen die graag alleen zijn dus. Of voor mensen die er een pretpark van willen bouwen. Een soort Neverland Ranch, maar dan anders.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Vroeger was er nog een postkantoor en een supermarkt te vinden in het dorp, maar dat is lang geleden. Het enige wat er nog staat – en nog steeds wordt gebruikt: een bar, een werkplaats, een huis en drie woonwagens. Lance Benson, sinds 1998 de eigenaar én enige inwoner van Swett, heeft het complete dorp te koop gezet. De vraagprijs: 400.000 dollar, omgerekend 293.000 euro. Bekijk de foto’s en doe een bod!

De bar ziet er vanbuiten uit zoals je van een bar in een klein dorpje zou verwachten:
foto1
De bar ziet er vanbinnen best gezellig uit. Verdwaalde Amerikanen en toeristen willen vast een biertje komen drinken:
foto2
Een lekker knus huisje, met veel ruimte om buiten een terrasje op te zetten. De hond zit er overigens niet bij, de auto’s ook niet:
foto3
De drie trailers. Hoelang ze nog overeind blijven, is de vraag, maar het zijn toch maar mooi drie trailers. Wie kan er nou zeggen dat ‘ie drie trailers heeft?
foto4