Spring naar de content

Filmpjes! Wateroverlast door noodweer in Nederland

Zware onweersbuien zorgen in heel Nederland voor grote problemen: straten lopen onder, kelders lopen vol en in sommige gebieden zijn de wegen onbegaanbaar voor auto’s. En natuurlijk zet half Nederland er filmpjes van online.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Frank Verhoef

Wat is er beter dan binnen blijven terwijl het buiten onweert? Nou, binnen blijven en kijken naar filmpjes van mensen die het noodweer dat momenteel over Nederland trekt filmen en online zetten. En dan blij zijn dat je vandaag lekker niet naar buiten gaat.

Presentatrice Nicolette van Dam zette bijvoorbeeld een filmpje op Instagram van het onweer in Amsterdam met de begeleidende tekst: “Zo we hebben er een paar grachten bij in Amsterdam… #bizar.” En inderdaad, het lijkt erop dat de riolering van Amsterdam zwaar onder druk komt te staan door het noodweer.

In Tilburg lopen de huizen vol en ook vanuit kantoor is goed te zien hoe hard het regent vandaag:

Deze vrachtwagenchauffeur in Amsterdam doet alsof er niets aan de hand is en stuwt al het water naar de zijkanten:

Ook in Gouda staan de wegen blank, maar wij Nederlanders zijn niet bang. We blijven gewoon met de auto rijden:

De regen is natuurlijk wel goed voor de plantjes in de tuin. Nou ja, als het niet met bakken tegelijk uit de hemel zou vallen…

Ook op de medische faculteit van de VU is het bar en boos: het water stroomt daar met bakken tegelijk van de trappen af.

Onderwerpen