Spring naar de content

Dierensinterklaas en Gooische dames. Deze films ziet u dit decemberweekend

Menigeen zal gisteravond of vanavond in het gezelschap van familie of vrienden een borreltje drinken terwijl de kinderen zichzelf tegoed doen aan hun nieuwe Playmobilset of tablet. Of wellicht toch een bioscoopje pakken. Mocht uw avond zo dreigen uit te pakken, dan biedt HP/De Tijd hier een overzicht van het televisie- en bioscoopaanbod.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Kevin van Vliet

presidentEen Marokkaanse president
In de komedie De President hebben de republikeinen eindelijk hun gelijk gekregen, en is Nederland een natie zonder koningshuis. Achmed Akkabi speelt een aspergesteker die een volksheld wordt wanneer hij een nobele daad verricht, en daardoor verzeild raakt in een politiek avontuur waarbij in presidentskandidaat is. Najib Amhali en Charlie Dagelet vervullen bijrollen, en de regie is in handen van Erik de Bruyn (bekend van de AVRO-dramaserie De Troon).
‘De President’, 6 december om 20:00 op NPO 3. Trailer

Schermafbeelding 2014-12-05 om 17.30.53Narnia
Sinds zijn première in 2010 staan de plannen voor een vervolg in de koelkast: de derde Narniafilm, The Voyager of the Dawn Treader. In de film keren oude bekenden Lucy Pevensie (Georgie Henley), Edmund Pevensie (Skandar Keynes) en Prins Caspian (Ben Barnes) terug naar Narnia, het magische land achter de kleerkast, bedacht door auteur C.S. Lewis. De warme familiefilm voor de koude avond. (Ja, een koude avond.)
‘The Chronicles Of Narnia: the Voyage Of the Dawn Treader’, 6 december om 20:00 op RTL5. Trailer.

Schermafbeelding 2014-12-05 om 17.31.21Willy Wonka in 1971
De eerste verfilming van Roald Dahls wereldberoemde verhaal van Sjakie en de Chocoladefabriek dateert uit 1971 – Johnny Depp had mogelijk net leren fietsen, niet wetende dat hij in een remake zou spelen. Een musical, geregisseerd door Mel Stuart, met Gene Wilder in de rol van de excentrieke snoepfabrikant Willy Wonka.
‘Willy Wonka & the Chocolate Factory’, 7 december om 18:25 bij NET5. Trailer.

darkshadowsJohnny Depp en Tim Burton
Voor wie Johnny Depp dit weekend alsnog wil zien, blijft op NET5 voor Dark Shadows, waarin Depp een vampier speelt in de verfilming van de gelijknamige Amerikaanse televisieserie uit 1966. Het komische Dark Shadows is een achtste film waarin Depp samenwerkt met regisseur Tim Burton.
‘Dark Shadows’, 7 december om 20:30 bij NET5. Trailer.

gv2De dames uit het Gooi
Sinds donderdag draait Gooische Vrouwen 2 in de Nederlandse bioscopen. Het tweede bioscoopavontuur van de vier vriendinnen Cheryl, Anouk, Claire en Roelien kreeg een grootse première, en mocht u twijfelen of er nog kaarten beschikbaar zijn: de film draait op maar liefst 152 schermen. Leest u hier wat onze recensent erover schreef.
‘Gooische Vrouwen’, te zien in heel Nederland. Trailer.

sinterklaasDierensinterklaas
Tot slot een kleine naam, maar als we de critici mogen geloven is het de Sinterklaasfilm die jong en oud dit jaar niet mogen missen. Trippel Trappel Dierensinterklaas is een unicum voor Nederlandse begrippen, met een origineel scenario over een Sinterklaasviering door de ogen van dierenvriendjes, en 2D-animatie die jaren heeft geduurd om te maken.
‘Trippel Trappel Dierensinterklaas’, te zien op een select aantal schermen. Trailer.