Spring naar de content

Tovenaarsschool Zweinstein bestaat echt: in Polen, welteverstaan

Fans van Harry Potter kunnen hun hart ophalen: in een Zweinstein-achtig kasteel in Polen kun je sinds kort Engelstalige lessen in tovenarij en hekserij volgen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Adepten van de door J.K. Rowling bedachte tovenaarsleerling uit Polen en Denemarken hebben de handen ineengeslagen en het dertiende-eeuwse Czocha-kasteel in het zuidwesten van Polen omgebouwd tot een tovenaarsschool. Liefhebbers kunnen zich inschrijven voor een drie jaar durende cursus in tovenarij. Drie jaar? Ja, maar het gaat in totaal slechts om vier lessen, dus het ontbreken van een ov-studentenkaart is wat dat betreft nog te overzien.

Eenmaal ingeschreven kunnen cursisten kiezen uit vijf verschillende afdelingen (te weten: Durentius, Faust, Libussa, Molin en Sendivogius; een 49 pagina’s tellende omschrijving staat hier) en vijf verschillende opleidingen: Aurors, Curse Breakers, Healers, Magizoologists en Unspeakables. De kosten voor de vierdaagse cursus bedragen ongeveer 280 euro. De website Mashable weet te melden dat de cursus tovenarij vorige maand al zo’n tweehonderd studenten naar Polen heeft getrokken. De eerstvolgende lessenreeks start op 9 april 2015, voor wie erin is geïnteresseerd. Overigens staat er in Japan ook al een Zweinstein, maar dat is geen echte toverschool.

Een impressie van de school en de studenten vindt u hieronder:

Onderwerpen