Spring naar de content

Bakas Salon (**)

Wekelijks gaat Thom Goderie op expeditie in de natuurlijke habitat van de Nederlandse socialite, en onderwerpt hij premières, vernissages en andere feestelijkheden aan een smakelijke analyse. Deze week: Bakas Salon.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Thom Goderie
(Vlnr.) CEO Tot Maandag Rob Entjes, hoe heurt het eigenlijk? Jort Kelder en CEO Amsterdam Luxury Emil Reen
Rob Entjes (l), Jort Kelder in zijn welbekende pose, en Emil Reen, uitgever van Amsterdam Luxury Magazine

Wist u dat het volgens de Chinese dierenring het jaar van de geit is? Ik niet. Gelukkig stond het op de uitnodiging voor het jaarlijkse salonpartijtje van de ‘trendwatcher des vaderlands’ Adjiedj Bakas, in het flamboyante trend office annex huis van de goeroe. De genodigden: zij die trendsettend Nederland vormen.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

In de Dalí-achtige setting – de smaak van Bakas is nogal eclectisch te noemen – werd druk genetwerkt. CEO’s, ondernemers, hoogleraren, schrijvers, diplomaten en natuurlijk de man die weet hoe het écht heurt: Jort Kelder.

(Vlnr.) astc media koppel Aleid Smit en Marcel Van Rooijen, Zangeres Saskia Voorbach en voorzitter LTO Noord Erik Back
Mediakoppel Aleid Smit en Marcel van Rooijen (l), zangeres Saskia Voorbach (m) en Erick Back, voorzitter van LTO Noord

Gerard Smit van IBM Nederland opende de middag door de gasten te informeren over de nieuwste ontwikkelingen van het bedrijf. Daarna sprak Yuri van Geest, over zijn nieuwe boek Exponentiële organisaties, naar verluidt de nieuwe bijbel voor ondernemers. Exponentiële bedrijven laten lineaire bedrijven ver achter zich dankzij integrale toepassingen van onder andere community’s, big data, slimme algoritmes… een hoop gemekker. Het was dan ook het jaar van de geit.

De sopraan Saskia Voorbach wist de juiste snaar te raken met haar dromerige uitvoeringen van Puccini’s O mio babbino caro en Mozarts Voi che sapete. 

(Vlnr.) Media Man Seth Onal, vroegere vroege vogels Andrea van Pol bleef laat en Hoogleraar Paul Cliteur.
Mediaconsulent Seth Onal, presentatrice Andrea van Pol en hoogleraar Paul Cliteur

Adjiedj Bakas vertrouwde zijn bezoekers overigens ook nog een nieuwtje c.q. trendje toe: tijdens het schrijven van zijn boek The Future of Food kwam hij in aanraking met de branche-organisatie voor de boeren, het LTO. De branche is goed voor maar liefst 70 miljard, en het enige wat we er momenteel over zien is de KRO-hit Boer zoekt vrouw, aldus de trendwatcher. Schandalig. Daarom komen Adjiedj en zijn kornuiten binnenkort met een speciaal tv-themakanaal genaamd Food & Farm TV.

Daar kan die geit dan weer mooi opduiken.

Eindoordeel:
Bakas Salon is de netwerkborrel waar iedereen deel van uit wil maken, met de heer Bakas als zeer gastvrije host. Hier en daar was de avond wat zweverig, maar the sky is the limit.

tompoes2

 

(Vlnr.) Schrijver Yuri Van Geest, Gastheer Adjiedj Bakas, IBM man Gerard Smit
Schrijver Yuri Van Geest, Gastheer Adjiedj Bakas en Gerard Smit van IBM (v.l.n.r.)