Spring naar de content

Zien dit weekend: Nederlands elftal, de rij van Anne Frank & profiel Mark Rutte

Thuis voor de buis of met popcorn voor het bioscoopscherm: wekelijks wijst HP/De Tijd u op een aantal interessante films en tv-programma’s in het weekend.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Rowie van der Vliet

2015-06-11 18:40:21 RIGA - Robin van Persie van het Nederlands elftal tijdens de training in het Skonto Stadion. Oranje bereidt zich voor op het EK-kwalificatieduel met Letland. ANP KOEN VAN WEEL

Nederlands elftal
Het is al even niet meer zo spannend geweest in aanloop naar het EK Voetbal. Nederland moet zich vrijdag bewijzen om gekwalificeerd te worden voor het kampioenschap. Weten Guus Hiddink en onze jongens het tij te keren? Het Nederlands elftal neemt het op tegen Letland. Mocht u geen interesse hebben in de voorbeschouwing, schakelt u dan om 20.40 in.
‘NOS Studio Sport EK voetbal’, vrijdag 12 juni om 20.00 op NPO3

2014-10-16 11:11:04 AMSTERDAM - De dagelijkse rij wachtenden voor het Anne Frank Huis.  Hilda Evens (80) uit Australie is de een miljoenste bezoeker van 2014. De gelukkige kreeg, naast het boek, felicitaties en een gratis entree. ANP ROBIN VAN LONKHUIJSEN

De rij van Anne Frank
Het maakt niet uit of er tien centimeter sneeuw ligt of dat het zelfs te warm is om op een terras te zitten – er staat altijd een rij voor het Anne Frank huis. Deze documentaire over de rij van Nederland's drukst bezochte museum, portretteert Amsterdam aan de hand van de wachtende menigte. Negen mensen openbaren hun mijmeringen over de nalatenschap van Anne Frank.
‘In de Rij voor Anne Frank’, vrijdag 12 juni om 23.00 op NPO 2

2014-05-28 19:50:19 AMSTERDAM - Een gastoptreden van Julia van der Toorn tijdens het concert van Marco Borsato in Ziggo Dome, ter afsluiting van zijn Duizend Spiegels tournee. Met de muziek van zijn gelijknamige album trad hij de afgelopen maanden op in alle twaalf provincien van het land. ANP KIPPA FERDY DAMMAN

Julia Zahra
Julia Zahra,beter bekend als Julia van der Toorn, maakte veel indruk tijdens The Voice met haar vertolking van Britney Spears' Oops I Did It Again. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van De beste zangers van Nederland vertolken zingende BN'ers als Lange Frans, Do en Frans Duijts nummers uit het repertoire van de jonge zangeres.
‘De beste zangers van Nederland’, zaterdag 13 juni om 20.25 op NPO 1

zien dit weekend bellicherIdentiteitsfraude
Micheal Bellicher (Daan Schuurmans) is getuige van een fataal auto-ongeluk. Tot zijn verbazing wordt hij aangehouden. Het maakt niet uit wat hij er tegen in brengt, al snel is hij de hoofdverdachte in de zaak. Bellicher begint te vermoeden dat iemand hij het slachtoffer is van identiteitsfraude. De hoofdverdachte weet te ontsnappen en gaat op zoek naar antwoorden.
‘Bellicher: Cel’, zaterdag 13 juni om 20.50 op NPO 3. Bekijk hier de trailer

Pinkpop
De gehele avondprogrammering van de NPO 3 staat zondag in het teken van het muziekfestival in het Limburgse Landgraaf. Met optredens van headliners als Muse, Robbie Williams en Foo Fighters, maar ook registraties van The Script, Avicii en onze eigen De Jeugd van Tegenwoordig. Tussen de registraties zijn er interviews met de line-up van Pinkpop 2015.
'Pinkpop', zondag 14 juni om 19.30 op NPO 3

2015-06-11 14:54:08 DEN HAAG -  Premier Mark Rutte na afloop van een debat over de maatregelen die de Europese Commissie wil nemen voor bootvluchtelingen. Aanleiding is de aanhoudende stroom van asielzoekers die op bootjes de oversteek wagen over de Middellandse Zee. ANP BART MAAT

Profiel Mark Rutte
Onze minister-president gaat al vijf jaar mee. Wellicht bezit Mark Rutte de moeilijkste baan van het land. Ondanks dat hij al meerdere keren politiek dood is verklaard, heeft hij nog steeds de macht. Onder anderen Telegraaf-commentator Paul Jansen, oud-campagnestrateeg Jan Driessen en PvdA-politicus Felix Rottenberg vertellen over Ruttes driftbuien en drijfveren.
‘Profiel: Mark Rutte’, zondag 14 juni om 22.35 op NPO 2

taxiDe Iraanse Joris Linssen
Jafar Panahi, één van de meest gerespecteerde regisseurs van Iran, heeft een beroepsverbod vanwege zijn opruiende films. Toch gaat hij door met het regisseren. Taxi Teheran is zijn nieuwste werk, waarin hij fungeert als taxichauffeur. De camera staat alleen aan in de auto en registreert meningen over film, maar ook de situatie in Iran. HP/De Tijd omschrijft de film als: “Taxi Teheran oogt als een documentaire, waarin de regisseur als zichzelf heeft plaatsgenomen achter het stuur.”
‘Taxi Teheran’, draait vanaf nu in een select aantal bioscopen. Bekijk hier de trailer