Spring naar de content

Bondscoach Caldas trots ondanks verloren halve finale

De Nederlandse hockeyers hebben zaterdag de halve finale van de World League in Buenos Aires verloren. De ploeg van bondscoach Max Caldas moest met 2-1 buigen voor olympisch kampioen Duitsland, dat profiteerde van de gemiste kansen van Oranje. Daardoor is Nederland nog niet helemaal zeker van een ticket naar de Olympische Spelen van 2016. Bij winst zondag in de troostfinale tegen Canada gaan de hockeyers wel definitief naar Rio de Janeiro.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Jeroen Hertzberger zette Oranje aan het einde van het derde kwart eindelijk op voorsprong, nadat de ploeg van Caldas vele kansen had laten liggen. Florian Fuchs trok de stand kort daarna al weer gelijk, waarna Oskar Deecke in de laatste vijftien minuten de Duitsers naar de winst schoot. Duitsland speelt in de finale tegen Argentinië. Die twee landen zijn zeker van een ticket naar Rio.

Hartstikke trots
Hoewel het resultaat teleurstellend was, overheerst bij bondscoach Max Caldas een gevoel van trots. “We hebben verloren omdat we het twee momenten niet goed hebben gedaan. Dat kostte ons twee goals en daar moeten we van leren. Maar ik verwijt de jongens niets, ik ben hartstikke trots op het team. Dit is de manier zoals we moeten spelen.”