Spring naar de content

De beste stukken van deze week

Iedere week selecteert de redactie voor u de vijf beste, meest spraakmakende of opmerkelijke artikelen die verschenen op onze site.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Korfballen is een onwijs gekkenhuis
‘Zelf zegt ze dat ik niet zo moet zaniken, maar in mij woekert het vermoeden dat de omstandigheid dat de vriendin het hink-stap-springenal na wat halfslachtig inhinken opgaf om zich met dezelfde, door talentgebrek noch kennis van zaken geremde ambitie in de wereld van het korfbal te storten.’ Columnist Frank Heinen dook in de wereld van het korfbal.

Een op de vier stemt PVV. Wat is de waarde van peilingen?
De PVV is al een tijdje de grootste partij in de peilingen. Maar nog niet eerder stond ze op 38 virtuele Kamerzetels en nog saillanter: waren de Wilderianen twee keer zo groot als de nummer-tweepartij van het land – de VVD. Edwin van Sas vroeg zich af: wat zegt zo’n peiling nu eigenlijk?

Waarom soja geen superfood is
Weinig voedingsmiddelen kennen zo’n fervente groep voor- en tegenstanders als soja. Voor pro’s is soja een superfood dat ons beschermt tegen opvliegers, kankers en hart- en vaatziekten. Volgens tegenstanders vergroot soja net de kans op kanker, veroorzaakt het dementie, schildklierproblemen en is het een gevaar voor de mannelijke vruchtbaarheid. EOS Wetenschap zocht het uit.

Moeten vrouwenbands benadrukken dat ze vrouwenbands zijn, of juist niet?
Voorafgaand aan een interview met Savage werd Klaas Knooihuizen nadrukkelijk gevraagd niet over de vrouwelijke samenstelling te beginnen. ‘Het verbaasde me. Waarom zou ik het daarover willen hebben? Er viel zoveel meer te bespreken. Blijkbaar was de band er de afgelopen jaren tot in den treure over uitgehoord. Ik vind het onvoorstelbaar. Ik durf er een tientje om te verwedden dat aan Mick Jagger nooit gevraagd is waarom de Stones louter uit mannen bestaat. Ook wel twee tientjes.’

Thanks, helper blacky!
Ineens was hij er: de helper whitey. ‘Een term uit The Daily Show van (toen nog) John Stewart, een witte man van rond de vijftig jaar. Ik moest denken aan een grappig klein ventje. Wiplala, Harry Potters huiself Dobby, misschien een wat pipse Oempa Loempa.’ Lisa Bouyeure boog zich over de vraag: hebben zwarte mensen meer recht van spreken in het racismedebat dan witte mensen?