Wanneer Pokémonjagers zelfs verkeersborden niet laten hangen

Terwijl de lopers bezig zijn met de tweede dag van de honderdste Nijmeegse Vierdaagse, kan de balans van de eerste worden opgemaakt. 141 wandelaars zijn onwel geworden, een aantal lopers is flauwgevallen. In de meeste gevallen kon hulp ter plaatse worden verleend, zeven deelnemers zijn naar het ziekenhuis gebracht. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt.

Hoeveel Pokémon er tijdens de eerste dag zijn gevangen is onbekend. De organisatie moest het in ieder geval met veel minder Pokémonverkeersborden doen dan besteld.

De veertig Pokémonborden die de organisatie had laten maken, zijn namelijk nog vóór de Vierdaagse is begonnen allemaal gestolen. Inderdaad, u leest het goed. De organisatie heeft verkeersborden laten maken met de boodschap om alstublieft geen Pokémon te vangen op de route. Veertig verkeersborden. En allemaal zijn ze gestolen. De daders worden door de organisatie bestempeld als verzamelaars, niet als dieven. Teddy Vrijmoet van de organisatie ‘kan er wel om lachen‘.

Op de verkeersborden zijn mensen te zien die naar het scherm van hun telefoon staren. Voor hen staat Pikachu, zoals u weet een Pokémon. Ze werden op veertig belangrijke plekken geplaatst in Nijmegen en omgeving. De organisatie verwachtte immers veel Pokémonjagers. Meer dan duizend mensen hadden zich aangemeld voor het Facebookevenement ‘Pokémons vangen bij de Vierdaagsefeesten’, ruim tweeduizend waren geïnteresseerd.

Reden genoeg dus om borden te plaatsen, maar lang hebben ze niet gestaan. Maandag waren ze allemaal verdwenen, waarna een nieuwe bestelling is gedaan. Een deel van de borden wordt vervangen. Dertig om precies te zijn. “Maar als die borden ook verdwijnen dan houdt het echt op,” aldus directeur Vrijmoet.

De veertig borden zijn binnen exact twee dagen gestolen. Met nog drie dagen voor de boeg mag gerust voor een Pokémonverkeersbordloos restant van de Vierdaagse worden gevreesd. Of de Vierdaagse ook Pokémonloos verloopt, is nog maar de vraag.

Reageer op artikel:
Wanneer Pokémonjagers zelfs verkeersborden niet laten hangen
Sluiten