Spring naar de content

Donald Trumps kandidaatschap: een perfecte complottheorie

De deelname van Trump aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen is een bron van complottheorieën, waarvan de grootste misschien nog wel is dat zijn kandidaatstelling een manier is om zijn tegenstander Hillary Clinton een handje te helpen. Reëel of juist grote onzin? Oordeelt u zelf. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jana Simmelink

In Amerikaanse media als CNN en Al Jazeera America wordt de complottheorie uitgebreid besproken. Waarom Trump Clinton een helpende hand zou bieden? Allereerst wordt gezegd dat Donald Trump vroeger een Democraat was en later overgestapt is naar de Republikeinen. Zo zouden een aantal van zijn standpunten eerder aansluiten bij de democratische visie dan bij de republikeinse. Volgens CNN doneerde hij zelfs geld aan de partij. Daarnaast waren de Clintons en Trump bevriend, Hillary en Bill waren op de bruiloft van Trump en zijn vrouw Melanie in 2005. Trump sprak in het verleden erg lovend over Bill en vooral Hillary, hij noemde haar een geweldige vrouw.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

In het onderstaande filmpje legt Trump zelf uit waarom hij eerder zo te spreken was over Hillary Clinton, of Trump er door deze uitleg beter uit de verf komt valt te bezien.

Een aantal Republikeinen zou heilig in het bestaan van deze complottheorie geloven. De grote vraag over deze theorie is natuurlijk: is het een serieuze beschuldiging of is dit de manier waarop de Republikeinen hun onvrede uitspreken over de presidentskandidaat?