Spring naar de content

Ik ben Yuri

Ook al heb ik meer haar op mijn schedel en ben ik vijf koppen groter; ook mijn gymnastiekcarrière werd gesloopt door die vreselijke rotdrank en die dood & verderf zaaiende kutdrugs. Niet door vrouwen gelukkig, al heb ik de nodige geestelijke schade opgelopen vanwege ome Geurt, mijn mentor en trainer bij Gereformeerde Atletiekvereniging Climax te Ede.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Arthur van Amerongen

Ik zat bij hem op schoot naar de finale ringen te kijken, het betreft hier de Olympische Spelen in München in het jaar 1392 van de Palästinensisch-islamitische jaartelling. Ach vrienden, ik weet het nog goed, met mijn fotografische geheugen. Dat is drommels knap hoor, dat mijn hersens niet verweekt zijn door die zeecontainers levensgevaarlijke harddrugs en die rivieren van mezcal, tequilla, rum, Tia Maria, Kahlua en Coebergh (met ijs). Het Japanse ringenmonster Akinori Nakayama werd eerste, met het duizelingwekkende puntenaantal van 19.350. De gedrogeerde Sovjet-communist Mikhail Voronin werd tweede omdat hij de avond voor de finale een Koeweits jurylid leeg had geslobberd in hotel Vier Jahreszeiten Kempinski. De ‘atleet’ kreeg voor deze fellatiomarathon met terugwerkende kracht maar liefst 19.275 zaadpunten. Op de derde plaats eindigde een gele vriend wiens naam mij nu even niet te binnen schiet maar zodalijk zet ik mijn ginkgo biloba ginseng & royal jelly-shotje en dan geef ik u die naam stante pede.

Enfin, Ome Geurt en ik helemaal in tranen en tuiten en om het extra feestelijk te maken schonk de kindervriend mij nog een glaasje groene Exota in. ‘Ik blief geen Bifi meer hoor, oom Geurt’ hoor ik mij nog smeken maar de Bifi’s waren al een uurtje op, vreemd genoeg. Ik draai mij dus om en schrik mij een hoedje want mijn hertenneusje botst frontaal tegen de eenogige roze bandiet van oom Geurt! Gelukkig hoefde ik niks meer te doen al moest ik nog wel even naar de badkamer om de lauwe but van mijn gezicht te spoelen. Jasses, zei tante Geertrui, heb je nou weer een snotneus, smeerpoets. Ik zweeg wijselijk want ome Geurt was een vooraanstaand diaken in de Bethelkerk, hopman bij de padvinderij, zwemleraar, pupillenscout bij Chr. voetbalvereniging DTS’35 en hij is later nog geridderd door de burgemeester van Ede, die net als ome Geurt in de redactie van het jongerenfanzine Martijn zat.

Uiteindelijk had ik wel baat bij ome Geurts gesproei en geëjaculeer want ik werd de maandag na de slotceremonie van de Spelen aanvoerder van de ringenequipe onder zestien bij Climax. We werden de schrik van Gelderland en dankzij oom Wim overnachtte ik altijd op de mooiste plekjes van de streek, zoals De Paasheuvel in Vierhouten, een schitterend kampeer- en recreatieterrein dat tot in de jaren vijftig grote bekendheid genoot als ‘heilige grond’ voor de Arbeiders Jeugd Centrale (AJC), de jeugdorganisatie van de SDAP en de PvdA. Als we na de wedstrijden terugreden in de Ford Taunus van ome Geurt, stopte hij altijd even bij de Muur van Mussert te Lunteren en vertelde hij met een snik in zijn stem over zijn jaren aan het Oostfront. Geil!

Goed, ik was natuurlijk behoorlijk getraumatiseerd door al dat geneuk met ome Gijs. Ik hield mij overeind door te denken dat Brigitte Bardot mij nam met een voorbinddildo.

Later ben ik toch maar even bij het Jongeren Advies Centrum in Lunteren binnengelopen en daar zei een meneer in tuinbroek en met pluisbaard dat ik het beste aan de drugs kon gaan. Eerst hasjiesj en daarna stepping stone straight to the smack! Op mijn veertiende kon ik kampioen ringen worden van Gelderland, in de Rijnhal te Arnhem. De avond voor de finale ging ik echter naar de Noppensteeg in Arnhem en bracht ik de nacht door in een soort crack house avant la lettre, omringd door negermensen en Berberijnen en Duitse heroïnehoeren. Goed, ik kwam niet opdagen die zondag en heb toen de dag maar doorgebracht bij de troostmeisjes in het beruchte Spijkerkwartier. Nou, die lustten wel een jong fris gymnastje hoor. Het kostte me wat maar ik had ook wat, en het was weer eens ander dan de lauwe but van ome Geurt in al mijn lichaamsopeningen. Enfin, ik begrijp Yuri dus als geen ander. En nu kijk ik naar het kort geding dat hij aanspande tegen die vieze volgevreten wijnjunk Maurits Hendriks. Tromgeroffel. Tromgeroffel.