Spring naar de content

Hoe u de planeet redt vanuit uw luie stoel

Het is hoog tijd om onze leefwijze radicaal te veranderen om nog grotere klimaatontwrichting te voorkomen, waarschuwen wetenschappers. Maar waarom wachten op de overheid? Als burgers kunnen we door anders te consumeren al een hele hoop goed doen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jana Simmelink

De extreme weersomstandigheden van de laatste tijd maken duidelijk dat het klimaat verandert. De grote temperatuurswisselingen, hagelstenen zo groot als tennisballen in Brabant, extreme wind en regen: het komt steeds vaker voor in Nederland. En het wordt alleen maar erger volgens het KNMI. De reden? De wereld warmt op. Al Gore maakte tien jaar geleden in de film An Inconvenient Truth al duidelijk dat de schuld bij de mens ligt. Deze conclusie wordt door veel wetenschappers ondersteund. Dat de aarde veranderingen ondergaat, weten we inmiddels, maar veel van ons zijn er nog niet van doordrongen hoe belangrijk het is dat we ons leefpatroon aanpassen.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Het hele artikel leest u op Blendle.
Bent u geïnteresseerd in meer artikelen van
HP/De Tijd? Lees ze hier op onze gloednieuwe app.

Onderwerpen