Spring naar de content

Maurits Hendriks bij Pauw: ‘Die losersvlucht heb ik onderschat’

Zijn derde Olympische Spelen als chef de mission werden onmiskenbaar zijn meest omstreden. Maurits Hendriks stuurde niet alleen turner Yuri van Gelder prematuur naar huis na wangedrag, hij stuurde de atleten die geen goud of zilver wonnen voortijdig naar huis in wat in de media losersvluchten zijn gaan heten. In Pauw vertelde hij gisteravond over zijn ervaringen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

"Ik vind het jammer dat ik niet het moment heb genomen om te kunnen vertellen hoe de vork in de steel zit," antwoordt Hendriks als Jeroen Pauw hem vraagt of er tijdens de volgende Spelen beter gecommuniceerd moet worden door de chef de mission. Het is overigens nog maar de vraag of Hendriks die functie voor een vierde maal gaat bekleden. Er wordt nog geëvalueerd.

Er ontstond de nodige reuring rondom de losersvlucht. Onze columnist Hans van Brussel schreef destijds over die vlucht: 'Maurits Hendriks zegt voortdurend het groepsbelang voor ogen te hebben gehad. Maar van groepsdynamiek heeft hij weinig begrepen.'

Hendriks, bij Pauw: "Ja, dat heb ik echt onderschat. Kleine beslissingen die zorgvuldig zijn genomen. (-) Op zijn Nederlands, één vlucht. En dat is dan desastreus. En dat gaan we in Tokyo ook anders doen. Ik vind het echt heel jammer dat dat gebeurd is, want dat was helemaal niet de bedoeling. De sporters waarmee je praat snappen die afweging wel. Maar ja: geen van die sporters denkt op die vlucht te zitten, want die denken allemaal: ik ga presteren, ik ga winnen."

Onderwerpen