Spring naar de content

Wat doen we straks met Geert?

Hoe zullen de andere partijen zich tijdens de verkiezingscampagne verhouden tot Geert Wilders? En vooral, wat gebeurt er daarna, als zijn PVV zo groot is geworden – waar de peilingen al tijden op duiden – dat de blonde god uit Venlo niet genegeerd kan worden bij de formatiebesprekingen? Een overzicht van de scenario’s.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frans van Deijl

De premier van dit land is een vriendenman – je hebt van die mensen. Geen liefdesrelaties, alleen met vrienden omringen zij zich. Mark Rutte vertelde het zelf, afgelopen zomer in Zomergasten, en ik moest aan die ontboezeming denken toen hij bij de laatste Algemene Beschouwingen voor de zoveelste keer in debat moest met Geert Wilders. Rutte sprak van ‘pleur op’ over Turkse jongens die een NOS-ploeg hadden belaagd in Rotterdam, en de hele Kamer viel over hem heen. Behalve de PVV-voorman.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Het hele artikel leest u op Blendle.
Bent u geïnteresseerd in meer artikelen van
HP/De Tijd? Lees ze hier op onze gloednieuwe app.