Spring naar de content

Cijfers: alles wat u moet weten over de Tweede Kamer

Met de verkiezingen in zicht kan het geen kwaad u te verdiepen in het reilen en zeilen van de Tweede Kamer. Wat verdient zo’n Kamerlid nou, hoeveel parlementariërs komen uit welke provincie en hoe zit het met de man-vrouwverhouding? De Feitenfirma zocht het voor u uit.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Hans van Brussel

Tegen de tijd dat dit nummer van HP/De Tijd de winkels verlaat om plaats te maken voor de nieuwste editie, zullen de vlammen van de verkiezingscampagne naar verwachting uit het dak slaan. Het allesomvattende thema: kill your darlings.
PvdA en VVD zullen – tenminste tijdelijk – moeten vergeten dat ze de afgelopen periode het bed hebben gedeeld. D66 en de kleine christelijke partijen zullen tijdelijk geen idee hebben welke wetsvoorstellen ze aan een meerderheid hielpen en waarom. In de maanden tot maart 2017 lijdt politiek Nederland aan collectief geheugenverlies, om direct na de verkiezingen – als door een wonder – opnieuw te ontdekken wat hen ook alweer verbond. Want dan moet er weer een coalitie gesmeed worden.
Het heeft weinig zin om bij de nu al luid hoorbare retoriek stil te staan. Voor zover er feiten aan ten grondslag liggen, kijkt elke partij er anders naar, volgens het principe ‘succes heeft vele vaders, mislukking is een wees’.
Daarom in deze Feitenfirma getallen over het heden en verleden van de Tweede Kamer.

Het hele artikel leest u op Blendle.
Bent u geïnteresseerd in meer artikelen van
HP/De Tijd? Lees ze hier op onze gloednieuwe app.

Onderwerpen