Spring naar de content

Eindejaarsgesprek met Hans Wiegel: ‘Drees zag het goed. Nederland is vol’

Volgend jaar zit de 75-jarige Hans Wiegel vijftig jaar in de politiek en verschijnt er een biografie. Als niet-ideologische VVD’er verplaatst hij zich met gemak in de gewone man en duidt hij het succes van de PVV. Een eindejaarsgesprek met ‘Pietje Politiek’ over iedereen die ertoe doet in Den Haag en de oorzaken van de verruwing in de samenleving.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

Voor het vraaggesprek met de heer Wiegel togen wij naar Oudega, midden in het Friese land met de vele meren, met weilanden als strak gespannen groene lakens over de aarde. De ontvangst is allerhartelijkst, waarna de gastheer een kleine rondleiding geeft. De tuin kijkt uit op een goddelijk meer met middenin een eilandje dat ik zo als een laatste rustplaats zou kunnen bestemmen. “Asjeblieft zeg,” bedankt het erelid van de VVD grijnzend voor de eer.
Aan de keukentafel, met koffie en heerlijke oranjekoek, gaat het vanaf de eerste seconde over de komende verkiezingscampagne, waar Wiegel, blijkens een van zijn columns voor ThePostOnline, reikhalzend naar uitziet. We vragen waarom hij zich verheugt op al dat gekissebis, dat elkaar vliegen afvangen en dat chronische jokken, terwijl ze elkaar een paar weken later alweer als de beste vrinden op de schouders slaan.
Wiegel: “Ik ben altijd een Pietje Politiek geweest.

Het hele artikel leest u op Blendle.
Bent u geïnteresseerd in meer artikelen van
HP/De Tijd? Lees ze hier op onze gloednieuwe app.