Spring naar de content

Vriend & vijand over Edisonwinnares Anouk

Anouk Teeuwe (41) heeft tijdens de uitreiking van de Edisons de Edison oeuvreprijs ontvangen. De jury, onder leiding van dj Ruud de Wild, prijst haar voor haar vernieuwing. “Ze kijkt niet in de achteruitkijkspiegel.” Eind vorig jaar publiceerden we in de rubriek Vriend & vijand een uitgebreid profiel van de eigengereide zangeres. Ze is zowel een gehaaide zakenvrouw als iemand die met haar directheid soms haar eigen glazen ingooit.  ‘Ze weet op het juiste moment tegen schenen te schoppen om aandacht te krijgen.’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

“We speelden ergens in de kop van Noord-Holland, bij de Afsluitdijk, op een podium dat overging in het biljart. Er waren veel mannen en een paar vrouwen, en iedereen had de armen over elkaar heengeslagen. Na een hele set was er niet één keer geapplaudisseerd. We speelden weliswaar covers, maar we waren goed. Als laatste speelden we Nobody’s Wife, ons eerste eigen nummer. Anouk sprong van het podium af, liep met dat lijf met alles d’r op en d’r aan naar een vent toe, keek hem met die leuke blauwe ogen intimiderend aan en schopte hem met haar soldatenboots, beng, keihard tegen zijn schenen. En beng, ze schopte de volgende vent. Ik piste bijna in mijn broek van het lachen. Toen hield ik heel veel van Anouk.”
Derk Groen, gitarist, ex-bandlid

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Het hele artikel leest u hier op Blendle.
Bent u geïnteresseerd in meer artikelen van
HP/De Tijd? Lees ze hier op onze gloednieuwe app.