Spring naar de content

Lenette van Dongen: ‘Als ik drie grappen over mannen maak, zijn de rapen gaar’

We gaan geen leuke tijd tegemoet, meent cabaretière Lenette van Dongen (58). Ook haar collega’s spaart ze niet. ‘In de cabaretwereld heerst veel seksisme.’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Een krab blijft zijn hele leven vervellen. Als het pantser waarin hij woont te klein wordt, werpt hij het af en gaat hij verder in een ruimer zittend exemplaar – dat al onder de oude carapax tot wasdom is gekomen. Op het strand van Egmond liggen op deze frisse januaridag enkele lege krabschilden. Van een afstand lijken deze schilden op echte krabben, maar wie het zand en het zout uit zijn ogen wrijft en eens beter kijkt, ziet dat het slechts lege omhulsels zijn.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Terwijl ik naar het huis van Lenette van Dongen loop, die hier op een steenworp afstand woont, vraag ik mijzelf af of zij zich weleens heeft geïdentificeerd met de strandkrabben die hier lopen. Ook zij schudde een paar jaar geleden haar krap geworden pantser af, verliet man en haard en begon aan een nieuw leven in dit kustdorp. Ze schreef er een voorstelling over: Tegenwind.

Het hele artikel leest u op Blendle.
Bent u geïnteresseerd in meer artikelen van
HP/De Tijd? Lees ze hier op onze gloednieuwe app.