Spring naar de content
bron: ANP/Koen van Weel

De 7 meest vileine commentaren uit de AD Haringtest

De zoektocht van het Algemeen Dagblad naar de lekkerste haring van ons land heeft dit jaar weer een vermakelijk spoor van vernieling aangericht in de viskramen. HP/De Tijd bestudeerde het juryrapport van de AD Haringtest, laat de winnaar even voor wat het is, en vist – naar goede traditie – naar de meest zure haring onder de kritieken. Het winnende commentaar, wat onze redactie betreft, viel de haringverkoper van Ruisvis in Dordrecht ten deel.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie
Haringtest
Beeld:

7. Vishandel J.Karregat, Breukelen, (3)

“Soms geloof je je ogen niet. Schandalig dat dit over de toonbank gaat. Zit tegen bederf aan. Eigenlijk niet meer geschikt voor consumptie. Alleen gebruiken als alternatief glijmiddel.”

6. Vishandel Arie, Amersfoort (2)

“Cowboys zijn en blijven het. Het is dit soort verkooppunten dat (een deel van) de ambulante handel een slechte naam bezorgt. Op deze manier ga je niet met levensmiddelen om. Weg hier!”

5. Het Neusje van de Zalm, Heerenveen (3)

“In de winkel een spontaan taallesje hoe je vijf zoute haringen in het Fries bestelt: ‘Fiif sâlte hjerring.’ Voor de termen bitter, tranig en karamel blijft de vertaling achterwege.”

4. Vishandel Schuur, Wildervank (3,5)

“Zelfs na het bezoeken van honderden viswinkels kun je in een flits worden getroffen door de treurigheid van het leven. Wat een armoede. Hiermee een bestaan opbouwen? Knap.”

Lees hieronder verder. 

3. Volendammer Visspecialist Steur, Bovenkarpsel (2,5)

“Stichting Wakker Dier zou er een punt van moeten maken dat de Clupea harengus ook na zijn dood niet mag worden mishandeld. Want daar is deze detaillist wel mee bezig.”

2. De Viszaak, Driebergen (0,5)

“De verschoten en vervuilde deurmat met het embleem ‘Visgilde’ herinnert aan de tijd dat hier nog een echte visdetaillist was gevestigd. Dit heeft meer weg van afvalverwerking.”

1. Ruisvis, Dordrecht (0)

“Zak toch in de stront’, reageert een verontwaardigde keurmeester als hij de verpakking opent. Eigenlijk zou je zo’n verkoper moeten dwingen zijn eigen product te eten. Misschien helpt dat.”

De volledige uitslag leest u hier.

Onderwerpen