Spring naar de content
bron: Bron: Instagram

Glitterballen. Het komt verdomd dicht in de buurt van dierenmishandeling

Alexandra Besuijen neemt wekelijks de wereld van mode en trends kritisch onder de loep. Deze week bespreekt ze: geverfde hondentestikels, de nieuwste spijkerbroekentrend en sacraal kamperen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Alexandra Besuijen

Glitterballen
Dat de wereld gek is, weten we allang, maar hij is inmiddels nog een klein beetje gekker geworden. Er zijn dus mensen die de ballen van hun hond insmeren met glitter. Nee maar écht. Hoe twisted moet je zijn als je zoiets bedenkt? Je bent al een beetje gaga als je eraan meedoet, maar hóe kom je in godsnaam op zo’n idee?

Zie je daar je hond, een afstammeling van de wolf nota bene, een beetje zijn ballen likken en denk je dan, hé laat ik daar eens een potje glitter overheen verven? En vindt die hond dat dan vervolgens goed en bijt-ie niet je vingers eraf? Vragen, zoveel vragen.

Nee, gevaarlijk is het niet. Het is eetbare glitter en het wordt vastgeplakt met een suikerstroopje, dus hooguit wordt het beest er wat dikker van. En het zal hopelijk wel min of meer alleen een hondenshowdingetje zijn, want je moet er toch niet aan denken zo met zo’n arme stakker door het park te lopen? Zijn collega’s zien hem aankomen! Die komen niet meer bij!

Het is natuurlijk niet zo erg als staarten en oren couperen, maar het komt toch wel verdomd dicht in de buurt van geestelijke dierenmishandeling. Doe effe normaal. Als je glitterballen wil, neem lekker je eigen ballen. Of die van je man. Hoewel ik, dit schrijvende, eigenlijk bang ben dat dit allang gebeurt. Zeg maar het eetbare slipje 2.0. Of ben ik nou ook gek? ?

glitterballen
Instagram

Back to back to the future
En over gek gesproken: er is weer eens een nieuwe spijkerbroekentrend die nog gekker is dan die voorgeknipte gaten. De binnenstebuitenbroek, oftewel de reverse stitched jeans.

En ja, dat is dus inderdaad een broek met de naden en de zakflappen aan de buitenkant. En nee, je kan niet gewoon je eigen spijkerbroek binnenstebuiten keren, want dan zitten de knopen niet goed.

Komt het je bekend voor? Dat klopt, want deze trend werd al voorspeld in Back to the Future Part II dat zich afspeelt in 2015. Dus eigenlijk is het geen nieuwe trend, maar eentje die vier jaar achterloopt. Verwarrend. Hoe dan ook, ik kan niet wachten tot ik het eerste slachtoffer zie met zo’n broek. Dat wordt lachen!

Bron: boohoo.com

Kamperen in de kerk
Of ik wist wat champing was, vroeg iemand. Ik dacht aan iets met champagne, maar het is kamperen in de kerk. Ook leuk. In Engeland kan het. Zoals overal loopt ook daar het aantal kerkgangers – en dus de inkomsten – terug en hebben steeds meer kerken moeite met het onderhoud. Daar hebben ze iets op gevonden. Sacraal kamperen.

Voor een bedrag van rond de zestig euro mag je een nachtje slapen in de kerk. Midden in de kerk, op de grond. Nou ja, op een kampeerbedje dat je kunt huren. Het is wat duurder dan een gewone camping, maar het moet toch een heel bijzondere ervaring zijn om de nacht door te brengen in zo’n rustiek middeleeuws Father Brown-achtig kerkje! Ik wil!

Voor koffie en thee wordt gezorgd en ontbijt kan indien gewenst aan de kerkdeur geleverd worden. Er zijn doortrek-wc’s (fancy!) maar geen douches. Dus als je meer dan één nacht blijft, moet je daar wel even iets op verzinnen. Het bereiden van je eigen potje is verboden vanwege brandgevaar, maar er is ongetwijfeld een pub in de buurt voor een eenvoudige doch voedzame maaltijd. En met een beetje geluk ligt er ook nog ergens een vingerkootje van een lokale heilige of een splinter van het Kruis. Veel meer back to the middeleeuwen kan je het niet krijgen.

Bron: Champing.co.uk