Spring naar de content

Is een dedicated server ook iets voor jouw bedrijf?

Een dedicated server is een server die je huurt en die dan alleen voor jouw bedrijf gebruikt wordt. Jij bent dus de enige die op die server kan en dus is dat een belangrijke beveiliging voor, bijvoorbeeld, je bedrijfsgeheimen. Je wilt immers niet dat je informatie op straat komt te liggen. Ook is een dedicated server heel handig om archieven in op te slaan. Je bewaart de gegevens die je wel moet bewaren maar eigenlijk nooit meer gebruikt dan op een zeer veilige plek. Dit kan bijvoorbeeld gaan om werknemersovereenkomsten en andere gevoelige informatie.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Maar we werken toch allemaal in de cloud?

De cloud is ook een prima optie, maar het wordt toch aangeraden om minimaal je backup op een dedicated server te zetten. Met de cloud weet je immers niet precies waar je bestanden belanden, de cloud is groot! Door een dedicated server in te zetten, kun je op ieder gewenst moment bij al je bestanden, zonder afhankelijk te zijn van de cloud.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Wist je dat het huren van een dedicated server ook nog eens flink goedkoper is als je veel ruimte nodig hebt? Een bijkomend voordeel is ook dat je precies weet wat je iedere maand betaalt. Je weet immers welke server je huurt en wat deze per maand kost.

Maakt het uit waar je dedicated server staat?

Je hoeft er niet naar toe, dus maakt het niet uit waar je dedicated server staat. Het onderhoud is inbegrepen bij het huurbedrag. Denk dan om het vervangen van (reserve) accu’s zodat de server, ook bij stroomuitval, nooit zonder elektriciteit komt te staan.

Zo kun je bijvoorbeeld een dedicated server huren in Frankrijk. In één van de twee datacenters van IKOULA in Reims of Eppes bijvoorbeeld. Op de website zie je precies welke mogelijkheden er zijn. Heb je een kleine server nodig of juist een megagrote dataopslag? Dat kan allemaal. Ook handig: de servers staan dan wel in Frankrijk, de medewerkers spreken gewoon Nederlands. Als je vragen hebt, dan kan je die gewoon stellen.

Belangrijk om te weten

IKOULA hosting voldoet aan alle Europese normen voor gegevensbescherming. Je data blijft dus in Europa en zal niet worden gedeeld met derden.