Spring naar de content

Daling hypotheekrente stabiliseert

Sinds het begin van de corona-crisis zijn de hypotheekrentes vooral flink gedaald. Nu de vooruitzichten weer beter worden en het vertrouwen van beleggers in de (internationale) markt weer stijgt, zou je denken dat de hypotheekrentes ook weer gaan stijgen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Maar dat lijkt, tot op heden, nogal mee te vallen. Natuurlijk zijn er een paar hypotheekverstrekkers die de gok wagen en de hypotheekrentes verhogen, maar de meeste hypotheekverstrekkers wachten het nog even af. Dit heeft vooral te maken met de enorme concurrentie op het gebied van hypotheken. ZIt een hypotheekverstrekker te hoog met de rente? Dan is de kans te groot dat zij klanten verliezen en potentiële klanten afschrikken.

De hypotheekrente gaat niet direct omhoog

De extreme dalingen die we de afgelopen periode hebben gezien zijn echter wel geweest. We zien nu vooral dat de hypotheekrentes zich stabiliseren. Stond de hypotheekrente 10 jaar vast in oktober van het vorige jaar nog op bijna 1,3%, in april van dit jaar was dat nog 1,06%. Dat is een flinke daling. Tussen begin april en begin mei 2021 is de hypotheekrente op een rentevastperiode van 10 jaar echter nog maar met 0,01% gedaald. Dit geldt niet alleen voor een rentevastperiode van 10 jaar, ook voor de andere hypotheekvormen is de daling gestabiliseerd.

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Onderzoek de huidige hypotheekrente gemakkelijk online

Wanneer je een huis wilt gaan kopen en dus een hypotheek moet gaan afsluiten, is het belangrijk om alle kosten goed op een rij te zetten. Je wilt immers niet voor verrassingen komen te staan. Dit is ook de reden dat veel mensen kiezen voor een hypotheek met een hypotheekrente die 10, 20 of zelfs 30 jaar vast staat. Ze weten dan precies waar ze de komende jaren financieel aan toe zijn. 

Om te bepalen welke hypotheek met welke rente voor jou het voordeligst uitpakt, is het verstandig om online te checken welke opties je hebt. De laagste hypotheekrente berekenen kan heel snel en gemakkelijk. Rente.nl is onafhankelijk en altijd actueel. Je weet dan al snel wat jij per maand gaat betalen voor de hypotheekvorm, de rentevast periode en de hoogte van het bedrag dat je wilt lenen.