Spring naar de content

Op weg naar een nieuwe uitdaging in je carrière in 2022!

Van loopbaan veranderen is een grote beslissing. Dit geldt vooral als je het gevoel hebt dat je onvoldoende ervaring hebt in je nieuwe vakgebied. Als je je echter volledig weggevaagd voelt van je huidige baan en worstelt met symptomen van burn-out, is dit misschien een ideaal moment om een ​​nieuwe baan of een carrièreswitch te overwegen. Veel andere mensen denken er tenslotte ook zo over en hebben daarom een nieuw, fris CV gemaakt. Ook de onderstaande tips kunnen je helpen om een nieuwe baanuitdaging te vinden in 2022! 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Laat zien dat je de juiste vaardigheden hebt

Je hebt misschien niet de exacte set vaardigheden die nodig zijn om middenniveau in een nieuwe branche te beginnen, maar dat betekent niet dat je niets te bieden hebt. Demonstreer aan een personeelsmanager welke vaardigheden kunnen worden overgedragen vanuit je werkgeschiedenis. In een recent LinkedIn Learning rapport was een toonaangevende vaardigheid van 2021 ‘veerkracht’, gevolgd door andere algemene vaardigheden zoals ‘communicatie tussen verspreide teams’ en ’emotionele intelligentie’. Laat ze zien dat je over deze belangrijke vaardigheden beschikt die van jou een aanwinst kunnen maken, ongeacht in welke branche of welk team je ook werkt.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Word met één click op de doneerknop donateur en steun daarmee de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd.

Doneren

Reik uit naar je connectoren 

Als je nieuw bent in een branche, kan het zijn dat je koud contact opneemt met een personeelsmanager zonder iemand die voor je kan instaan. Om een ​​hoger succesniveau te garanderen, is het slim om contact op te nemen met een connector. Met andere woorden, zorg ervoor dat je tijd vrijmaakt om contact op te nemen en te netwerken met mensen in je gewenste branche. Als netwerken lomp en slijmerig aanvoelt, probeer het dan in je eigen hoofd te herformuleren als een uitwisseling van bronnen. Dit kan je echt goed helpen bij het vinden van je nieuwe droombaan! 

Bekijk hoe financieel klaar je bent

Er is veel lef voor nodig om het onbekende in te springen, maar het kan ook financieel een uitdaging zijn. Als je genoeg spaargeld hebt, kun je ervoor kiezen om te stoppen bij je huidige baan zonder dat je een nieuwe werkplek gevonden hebt. Of misschien wil je je huidige baan behouden en juist in je vrije tijd op zoek gaan naar een andere baan. Je moet natuurlijk wel financieel in staat zijn om een tijdje werkloos te zijn, wat veel Nederlanders niet zijn. Kies dan voor een scenario waarin je eerst nog je huidige baan houdt terwijl je op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging. 

Overwin het gevoel dat je vastzit

Volgens een enquête van augustus 2021 zeiden werknemers dat ze in onbevredigende banen of industrieën blijven vanwege een laag vertrouwen en/of de uitdaging om uit een loopbaansleur te komen . Als je merkt dat je tegen jezelf zegt: “Ik ben niet wat ze zoeken” of “waarom zouden ze iemand zoals ik inhuren?” – schud jezelf nu uit deze uitspraken die je zelfvertrouwen aantasten. Een manier om deze gevoelens te overwinnen is door jezelf af te vragen wat voor soort vooruitgang of levensvervulling je zou kunnen bereiken door in je huidige functie te blijven.